16 C
Sisak
Utorak, 16 travnja, 2024

Spriječena krijumčarenja migranata

Datum:

Marketing

Na području nadležnosti Policijske uprave sisačko-moslavačke, policijski službenici koji rade na poslovima suzbijanja krijumčarenja migranata i sprječavanja nezakonitih migracija su unazad tri dana, u četiri odvojena slučaja na području Lekenika i Gline, spriječili krijumčarenje više stranih državljana. 

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma, provedena su kriminalistička istraživanja nad jednim ukrajinskim i srbijanskim državljaninom te jednom hrvatskom državljankom, koji su zaustavljeni i zatečeni u prijevozu stranih državljana koji su na nezakonit način prešli državnu granicu Republike Hrvatske. Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su iz koristoljublja za unaprijed dogovoreni novčani iznos prevozili strane državljane do krajnjeg odredišta.

 U jednom događaju, na području Gline, prilikom zaustavljanja, vozač se dao u bijeg i za njim se još traga. 

 Svi su strani državljani izrazili namjeru za podnošenje zahtjeva za međunarodnom zaštitom.

 Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja dvojica osumnjičena su uz kaznenu prijavu predana pritvorskom nadzorniku Policijske uprave sisačko-moslavačke, dok protiv osumnjičene slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Možda vas zanima...

Ukrali 600 litara goriva iz spremnika kamiona

U subotu, 13. travnja, na autocesti A3 na odmorištu...

Pokušaj provale u trgovinu i vikendicu

S petka na subotu, 12./13. travnja, na sisačkom području...

15 dana zatvora nepopravljivom vozaču

U četvrtak, 11. travnja oko 11 sati u ulici...

Krađa bicikla na sisačkom području

U srijedu, 10. travnja, nepoznati je počinitelj na Trgu...