16 C
Sisak
Utorak, 16 travnja, 2024

CIKS koristilo više od 100 poduzetnika, neki se i doselili u Sisak

Datum:

Marketing

Više od stotinu poduzetnika koristilo je u protekle tri godine rada CIKS-a Centra kreativne industrije Sisak prostor i usluge ovog inkubatora poduzetnika u kreativnim industrijama, a CIKS je odigrao i ulogu privlačenja tvrtki iz drugih sredina da se presele u naš grad, kazuju u sisačkoj gradskoj upravi.

Gradonačelnica Kristina Ikić Baniček posjetila je sa suradnicima CIKS i s direktorom Lukom Vukelićem porazgovarala s nekim od trenutnih korisnika usluga ovog uspješnog poduzetničkog projekta u samom centru grada. Zanimalo ju je što je presudilo da čak dvije od sedam tvrtki koje trenutno rade u CIKS-u, iz Zagreba presele svoje poslovanje u Sisak.

„Razmišljali smo o odlasku iz Zagreba u neku manju sredinu, a kako mi je supruga iz Siska, a Sisak stvarno nudi sve što je potrebno mladoj obitelji, a ni Zagreb nije daleko, počeli smo tražiti mogućnosti za preseljenje. Kada smo vidjeli ponudu CIKS-a to je definitivno presudilo da se preselimo u Sisak i svoj budući život gradimo tu“, kazao je Mladen Švraka iz informatičke tvrtke MAGPIE d.o.o.

CIKS je otvoren 2021. godine, a na 950 kvadrata nalazi se 9 uredskih prostora i nekoliko zajedničkih prostorija u kojima se organiziraju predavanja, edukacije, konferencije, a tamo stasa i nova generacija sisačkih robotičara.

„Nevjerojatno mi zvuči da je CIKS ovdje već preko tri godine i da smo ovu zgradu iz jednog neatraktivnog sadržaja pretvorili u mjesto koje privlači mlade i kreativne ljude da žive i rade u Sisku i mjesto koje Sisak stavlja na svjetsku kartu poduzetništva u kreativnim industrija. Broj tvrtki koje su prošle kroz CIKS ohrabruje nas da budući Sisak HUB u Tomislavovoj 40 otvorimo svim poduzetničkim djelatnostima i budemo još atraktivnija sredina za poduzetnike“, rekla je nakon obilaska gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

 

 

Možda vas zanima...

Novi obrazovno-sportski centar u Sisku

Župan Ivan Celjak danas je predstavio projekt Sisačko-moslavačke županije,...

U Sisku se gradi novi hotel Siscia – bit će gotov do kraja 2025.

U Sisku će u komunalnoj zoni do kraja 2025....

Tko bi mogao u Sabor ući iz Siska i Sisačko-moslavačke županije?

U srijedu, 17. travnja, su izbori za Hrvatski sabor....

Nova kuhinja i kotlovnica u Domu za starije Sisak

U Domu za starije osobe Sisak novouređena je kuhinja ...