16 C
Sisak
Utorak, 16 travnja, 2024

U Sisku, i drugdje u RH, uskoro dvorane za pikulanje, gumi gumi, trule kobile…

Datum:

Marketing

U Sisku će uskoro početi gradnja, ukoliko ne bude većih problema prilikom javne nabave, i dvorane za tzv. male sportove i rekreaciju, doznajemo u Ministarstvu turizma i sporta koji je pokretač ovih projekata u svim središtima županija i za što su sredstva osigurana iz Europskog fonda za zdravlje i rekreaciju.

Tako bi sva središta županija u Hrvatskoj do 2028. trebali dobiti ovakve manje dvorane gdje bi građani mogli uživati u sportovima i rekreacijskim aktivnostima, koji su nekoć bili vrlo popularni, ali danas pomalo zaboravljeni – pikulanje, neka puca neka puca, trule kobile, lanca probijanca, školice, gumi gumi, itd.

„Drago nam je da smo uspjeli se izboriti u Europsku uniju i za ovu podmjeru 1.4.2024. u sklopu Europskog fonda za zdravlje i rekreaciju kojom ćemo uspjeti realizirati naš novi projekt, a za koji vjerujem da će izazvati veliko zadovoljstvo kod građana Hrvatske“ – ističu u Ministarstvu turizma i sporta.

Najnoviji broj Nacionala donosi i zanimljive detalje kako su se oko ovog projekta intenzivno u lobiranje uključili i premijer Andrej Plenković, te predsjednik Zoran Milanović, ističući to kao jednu od rijetkih stvari oko kojih imaju zajedničko stajalište. Isti list piše kako su se obojica vrlo rado uključili u to jer su u mladosti bili ljubitelji pikulanja, s jednom osnovnom razlikom, Plenković je volio mjesečarke, a Milanović porculanke.

Uglavnom, lokacija za dvoranu u Sisku određena je na slobodnom zelenoj površini pored tržnice Kontroba i tamošnjeg parkirališta, dvorana bi trebala koštati, prema procjeni projektanata, oko dva milijuna eura.

Natječaj za gradnju je Ministarstvo turizma objavilo ovih dana, a kažu nam, nevezano za predstojeće parlamentarne izbore.

Možda vas zanima...

Novi obrazovno-sportski centar u Sisku

Župan Ivan Celjak danas je predstavio projekt Sisačko-moslavačke županije,...

U Sisku se gradi novi hotel Siscia – bit će gotov do kraja 2025.

U Sisku će u komunalnoj zoni do kraja 2025....

Tko bi mogao u Sabor ući iz Siska i Sisačko-moslavačke županije?

U srijedu, 17. travnja, su izbori za Hrvatski sabor....

Nova kuhinja i kotlovnica u Domu za starije Sisak

U Domu za starije osobe Sisak novouređena je kuhinja ...