16 C
Sisak
Utorak, 16 travnja, 2024

Završna konferencija projekta DIGITRAIN u Srednjoj školi Hrvatska Kostajnica

Datum:

Marketing

U Srednjoj školi Ivana Trnskoga Hrvatska Kostajnica održana je konferencija pod nazivom
Digitalna platforma kao poveznica strukovnog obrazovanja i poslovnog sektora.

Konferencijom je završen projekt DIGITRAIN – Digital Mentoring and Traineeship koji je škola od 28.02.2022. do 28.02.2024. provodila u konzorciju s još 7 organizacija iz različitih europskih zemalja. Nositelj projekta je Sveučilište u Oviedu, Španjolska, dok je Srednja škola jedan od partnera te idejni začetnik.

Na konferenciji su široj zajednici predstavljeni glavni rezultati projekta: metodologija i dokumentacija za uvođenje digitalnog mentorstva u strukovne škole te digitalna platforma za povezivanje mentora i učenika u strukovnom obrazovanju.

Platforma za digitalno mentorstvo, rečeno je, pružit će priliku učenicima iz gospodarski slabije razvijenih krajeva povezivanje s mentorima bilo gdje u Europi. Na taj način, učenici će moći poboljšati svoje strukovne vještine kroz suradnju s iskusnim profesionalcima u njihovoj struci.

Konferenciji je nazočio i gradonačelnik grada Hrvatska Kostajnica Dalibor Bišćan, kao i brojni drugi predstavnici institucija iz okolice Hrvatske Kostajnice.

“Vjerujemo da je ovo tek početak i da će digitalno mentorstvo zaživjeti u strukovnim školama i obogatiti dosadašnji nastavni proces. Svi potencijalni mentori, ravnatelji srednjih strukovnih škola te nastavnici, koji se žele uključiti u ovaj oblik suradnje, mogu se javiti u Srednju školu Ivana Trnskoga Hrvatska Kostajnica, voditeljici projekta Aneti Radoš na e-mail: aneta.rados@skole.hr .” – poručuju iz SŠ Ivana Trnskoga Hrvatska Kostajnica.

fotografije: Tena Ducić, 1a

Možda vas zanima...

Najavljen rekordan broj manifestacija u Lonjskom polju

Javna ustanova Park prirode Lonjsko polje najavila je rekordan...

Teška prometna nesreća u Sisku, poginuo mlađi muškarac

Dana 28.03.2024. g. oko 06,50 sati u Sisku, Novoselska...

Povijesni uspjeh Tee Ilijević za sisačko streljaštvo

U Osijeku je održano finale KUP-a Hrvatske u disciplini...

Nove pobjede kuglačica ŠKK Jedinstvo – smiješi im se prva liga

U proteklom tjednu dvije ostvarene pobjede za kuglačice ŠKK...