14 C
Sisak
Ponedjeljak, 15 travnja, 2024

Još jedan Erasmus + projekt OŠ Davorina Trstenjaka iz Hrvatske Kostajnice

Datum:

Marketing

U okviru Erasmus+KA1 projekta “Digital Skills and Digital Culture promotion at Osnovna škola Davorina Trstenjaka Hrvatska Kostajnica: Robotics and E-Communication to innovate in School Education” 9 učitelja i ravnateljica su pohađali dva tečaja u španjolskom gradu Huelvi, Obrazovnom centru Inercia Digital.

Glavni cilj projekta je implementacija inovativnih metoda poučavanja u nastavi kroz robotiku i digitalne alate.

Tako su učitelji sudjelovali na edukativnim radionicama u prostoru Inercia Digital u Huelvi. U sklopu edukacije posjetili su i ustanove u okruženju kako bi usvojili primjere dobre prakse.

“Profesionalne i suradnički raspoložene predavačice Belen Romero Degrado i Lidija Beneitez Labrada iz Inercia Digital bile su nadasve ljubazni i susretljivi domaćini. Peti dan edukacije, ujedno i posljednji dan edukacije 1.12.2023., učitelji su svoju usvojenost pokazali pisanjem završnoga testa. Nakon uspješno položenog ispita učiteljima su dodijeljeni certifikati.
Da bi se razvijao europski identitet i osjećaj zajedništva u Europi potrebno je upoznavati kulturu, znamenitosti i prirodne ljepote zemlje u kojoj jeste. U sklopu putovanja učitelji su posjetili kulturne znamenitosti i vidjeli prirodne ljepote toga dijela Španjolske. Posjetili su Rondu, jedan od najstarijih španjolskih gradova, a njegova povijest datira još iz rimskog doba; Sevillu, andaluzijsko središte jedan je od najljepših španjolskih gradova, sa znamenitostima koje se mogu svrstati i među najdojmljivije na Starom kontinentu te Malagu, grad Pabla Picassa, jedinstvenih muzeja, prekrasnih građevina i uzbudljive povijesti.” – poručili su o svom projektu iz Osnovne škole Davorina Trstenjaka Hrvatska Kostajnica.

Možda vas zanima...

Održan prosvjed u Vrginmostu „Stop Phaten Plastic“

Građanska Inicijativa „Stop Phaten Plastic“ organizirala je 11. travnja...

Uručene bespovratne potpore za tradicijske i umjetničke obrte 

U prostorijama Obrtničke komore SMŽ u subotu su uručeni...

Useljeni stanari u županijsko naselje “Petrinia”

Župan Ivan Celjak uručio je u četvrtak ključeve korisnicima...

POZIV SVIMA: Ove subote obilježite Europski tjedan mladih u selu Hrastovica kraj Petrinje

Borakia Rural j.d.o.o. poziva sve zainteresirane da im se...