14 C
Sisak
Nedjelja, 3 ožujka, 2024

85 udruga dobilo novac za projekte koji promiču kulturu

Datum:

Marketing

„Ponosni smo na naše udruge koje svojim djelovanjem čuvaju našu kulturu, baštinu i tradiciju te potiču stanovnike na uključivanje u društveni život naše županije. Udruge su naše bogatstvo, a Sisačko-moslavačka županija bit će im i dalje podrška u radu. Čestitam vam i zahvaljujem što promičete našu županiju, ne samo u Hrvatskoj, nego i izvan nje“, izjavio je župan Ivan Celjak na Večeri kulture SMŽ koja je održana u Strukovnoj školi Sisak.

Tom prilikom, župan Celjak uručio je predstavnicima udruga ugovore o sufinanciranju programa, odnosno projekata temeljem Javnog poziva za predlaganje programa javnih potreba u kulturi Sisačko-moslavačke županije za 2024. godinu. U ovoj godini, Županija će sufinancirati 123 programa koje će provesti 85 udruga za što je u proračunu osigurano 80.000 Eura. Župan je podsjetio kako ovo nije jedini javni natječaj na koji se udruge u kulturi mogu prijaviti jer će tijekom ožujka biti objavljen i javni natječaj za financiranje programa i projekata sredstvima za donacije i pokroviteljstva.

Sisačko-moslavačka županija nastavlja tako sufinancirati manifestacije koje promiču kulturu mladih te manifestacije likovne djelatnosti, kazališne, muzejsko-galerijske, nakladničke, knjižničarske, glazbeno-multimedijalne i arhivske djelatnosti, međunarodnu kulturnu suradnju te izgradnju, održavanje i opremanje objekata iz područja kulture.

“Sufinanciranjem udruga u kulturi dodatno se osnažuju udruge i potiču na realizaciju projekata, programa i aktivnosti koje obogaćuju raznovrsnost i kvalitetu kulturne ponude na području županije.” – kazuju u županijskoj upravi.

„Zahvalni smo Sisačko-moslavačkoj županiji na financiranju naših programa koja time potiče kulturni amaterizam i rad naših društava, jer kulturno-umjetnička društva su nositelji društvenog i kulturnog amaterizma u svojim sredinama“, rekla je Ivanka Roksandić, predsjednica Zajednice kulturno-umjetničkih udruga SMŽ .

Program svečanog uručenja ugovora udrugama u kulturi, svojim su nastupima obogatili plesna i tamburaška sekcija Folklornog ansambla Etno Siscia, Vokalna skupina Rusalke, Vokalni ansambl Lipe, a svoje autorske pjesme čitali su članovi Društva hrvatskih književnika, Ogranak SMŽ Siniša Matasović i Sanja Domenuš.

 

Možda vas zanima...

GALERIJA: Velik odaziv na turnir EA Sports FC 24 u Sisku

Sisačko-moslavačka županija, u suradnji sa Savjetom mladih SMŽ, organizirala...

U Sisku radionica “Dopunske djelatnosti na OPG-u”

LAG Zrinska gora – Turopolje u sklopu provedbe projekta...