6 C
Sisak
Nedjelja, 3 ožujka, 2024

Najave za subotu, 10. veljače

Datum:

Marketing

BUDAŠEVO – Župa Budaševo svečano će u subotu, 10. veljače proslaviti blagdan svog zaštitnika i suzaštinika Sisačke biskupije bl. Alojzija Stepinca. Središnje misno slavlje u 11 sati u župnoj crkvi predvodit će sisački biskup Vlado Košić.

SISAK – Udruga Siscia Vox Mundi nastavlja s projektima u sezoni 2023. / 2024.

Koncert pod nazivom Soli DeoGloria će se održati u subotu 10. veljače u 18:30 h u Bazilici sv. Kvirina u Sisku.

Projekt je osmišljen kao koncert sakralne glazbe za manji vokalni sastav a cappella. Voditeljica ansambla je dr. sc. Jelena Blašković Galeković, a članovi vokalnog sastava su profesionalni i amaterski glazbenici. Uz voditeljicu Jelenu Blašković Galeković, nastupaju i Monika Pranjić, Ivona Nemeth, Irena Mikšić, Dora Žarinčić, Luka Jajčinović, Iva Mihelić, Tihomir Prša, Juraj Vrkljan, Tomislav Bernić, Ivan Tominac i Luka Celić.

Program koncerta pažljivo je odabran. U želji da se predstavi što širi raspon sakralne vokalne glazbe, na programu će se naći neke poznatije skladbe ovog repertoara (Locus iste; A. Bruckner, Jesu Rexadmirabilis; Palestrina), ali i djela nezaobilaznog J. S. Bacha (prema čijem najdražem geslu je i sam koncert nazvan), suvremenog skladatelja A. Pärta, hrvatskog svećenika i skladatelja I. Kokota te sisačkog skladatelja i svećenika Matije pl. Ivšića.

Posebnog programa jest i izvedba djela crkvenog glazbenika, profesora na Učiteljskom fakultetu u Petrinji i člana vokalnog ansambla SisciaVoxMundi, Tihomira Prše. Uz njegovu skladbu, koja je praizvedbu imala prije nekoliko godina, vrhunac programa jest praizvedba skladbe Memorare, skladatelja i svećenika fra. Branimira Novokmeta, koji je ovo djelo posvjetio ‘Jeleni i njenim sisačkim pjevačima’.

KUTINA – Duhovna obnova na temu „Bogu nitko nije nevažan, od nerođenog djeteta pa do zrele dobi“ održat će se u subotu, 10. veljače u crkvi BDM Snježne u Kutini. Voditelj duhovne obnove bit će p. Marko Glogović, a program započinje u 15.30 sati.

 

Možda vas zanima...

Najave za nedjelju, 3. ožujka

SISAK - Sisačko-moslavački župan Ivan Celjak će u nedjelju,...

Najave za subotu, 2. ožujka

SISAK - Promocija knjige fotografskih portreta Ivana Posavca pod...

Najave za petak, 1. ožujka

SISAK - Otvorenje 4. Susreta graditelja će se održati...

Najave za četvrtak, 29. veljače

SISAK - Gradski muzej Sisak u suradnji s Institutom...