9 C
Sisak
Petak, 1 ožujka, 2024

Obilježen Dan crvenih haljina

Datum:

Marketing

Uvodnim riječima „Moždani udar se može spriječiti!“ obilježena je u Neuropsihijatrijskoj bolnici Dr. Ivan Barbot Popovača javnozdravstvena kampanja „Dan crvenih haljina“ kojom se želi podići svijest o moždanom udaru kod žena.

Obilježavanju se pridružio i župan Ivan Celjak koji je istaknuo važnost prevencije kazavši kako je prevencija najbolji lijek. Ujedno je čestitao djelatnicima bolnice na odlično organiziranoj akciji.

“Želim vam čestitati, ne samo na ovoj akciji, nego i na vašem izvrsnom radu u bolnici, osobito na podizanju kvalitete zdravsvenih usluga u posljednjih nekoliko godina, jer ste tu kvalitetu podigli na stvarno zavidnu razinu”, rekao je župan Celjak.

U sklopu programa, liječnica Valentina Vrabec Barta, specijalist neurolog, razgovarala je s pacijenticama koje su preboljele moždani udar i uspješno se oporavile. Djelatnice bolnice nosile su modnu reviju kojom je simbolično dominirala crvena boja – boja zdravlja, života, živosti, ali i upozorenja.

“Kada imate službu neurologije u jednoj psihijatrijskoj bolnici, to samo pokazuje da u ovoj bolnici vodimo računa o cjelovitoj osobi te da nam je jednako bitno i tjelesno i mentalno zdravlje“, izjavila je ravnateljica NPB Dr. Ivan Barbot Popovača dr. Marina Kovač.

U svrhu ranog otkrivanja bolesti Poliklinika za neurologiju i neurofiziologiju Neuropsihijatrijske bolnice Dr. Ivan Barbot Popovača, organizirala je ovaj tjedan Dane otvorenih vrata gdje su se besplatno mogle obaviti pretrage Color Doppler karotidnih i vertebralnih arterija. Navedene pretrage se koriste kao metoda probira za bolesti krvnih žila koje su odgovorne za opskrbu mozga krvlju, a mogu biti uzrok nastanka moždanog udara.

Javnozdravstvena kampanja „Dan crvenih haljina“ u Hrvatskoj se obilježava od 2019. godine.

Možda vas zanima...

Nakon 60 godina izgradnja prve višestambene zgrade u Sunji

Jedna od 36 višestambenih zgrada koje se grade na...

Počele gradnje državnih zgrada u Kutini i Jasenovcu

Potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske, ministar prostornog uređenja, graditeljstva i...

U bolnicu u Popovači i dalje stižu novi liječnici

Neuropsihijatrijska bolnica dr. Ivan Barbot Popovača u posljednje dvije...

Biskup u Viduševcu krstio sedmo dijete obitelji Jurković

Sisački biskup Vlado Košić predvodio je u subotu,24. veljače...