9 C
Sisak
Nedjelja, 3 ožujka, 2024

Projekt tvornice pilećeg mesa u Sisačko-moslavačkoj županiji pokreće plinifikaciju i održivost

Datum:

Marketing

Petrinja Chicken Company donosi revoluciju u agroindustriji razvojem projekta tvornice pilećeg mesa u Sisačko-moslavačkoj županiji. Projekt koji obuhvaća i dio postrojenja u Lekeniku, obećava potpunu transformaciju regije, posebno uz naglasak na plinifikaciju industrijske zone Lekenik.

Dio postrojenja u Lekeniku donosi brojne pogodnosti za lokalnu zajednicu poput  stvaranja novih radnih mjesta, gospodarskog rasta i razvoja, ali što je još značajno za zajednicu je to da će ovaj projekt donijeti plinsku mrežu industrijske zone Lekenika. PCC ističe važnost plinifikacije industrijske zone Lekenik. Ovaj potez ima dvostruki značaj, pružit će neophodnu energiju za operacije dijela postrojenja te istovremeno osnažiti energetsku infrastrukturu cijelog područja. Plinifikacija će Lekeniku omogućiti pristup plinskoj mreži, što će imati dugoročne koristi za lokalno stanovništvo.

“Dio postrojenja u Lekeniku simbolizira našu posvećenost integraciji u lokalnu zajednicu. Istovremeno, plinifikacija je ključna za razvoj industrije i otvaranje novih radnih mjesta što je na korist cijeloj zajednici “, izjavio je predsjednik Uprave Petrinja Chicken Company Oleksiy Shevchenko.

 Andrii Matiukha kao glavni investitor ističe da će tvornica u Lekeniku, pružiti veliki broj radnih mjesta, čime će se značajno potaknuti ekonomski rast u regiji. Ova investicija nije samo poslovni pothvat već i odlučujući korak prema stvaranju održive i društveno odgovorne proizvodnje pilećeg mesa.

Ono što izdvaja ovaj kompleks je predanost okolišnoj održivosti, dobrobiti životinja, održivim poljoprivrednim praksama, obnovljivoj energiji, upravljanju otpadom i očuvanju voda. Matiukha naglašava kako će se kompleks osloniti na inovativne prakse poput oporabe proizvodnog otpada u visokokvalitetno organsko gnojivo, proizvodnje bioplina, korištenje toplinske i električne energije iz obnovljivih izvora kogeneracijom integracije solarnih panela za proizvodnju električne energije iz obnovljivih izvora kako bi smanjio utjecaj proizvodnje na okoliš.

Očekuje se da će ovaj projekt postaviti nove standarde u agroindustriji, potičući druge tvrtke da slijede održive prakse i pridonose zaštiti okoliša.

Sponzorirani tekst

Možda vas zanima...

Postanite pružatelj pogodnosti nositeljima Europske iskaznice za osobe s invaliditetom

U tijeku je isporuka Nacionalnih i Europskih iskaznica te...

FOI APLIKACIJA Po prvi puta se može upravljati većim brojem dronova s jednog uređaja

Istraživački tim projekta „ORKAN – Okvir za kontrolu i...

Pretvorite svoj dom u praznično carstvo: otkrijte čaroliju sjedećih garnitura!

Dolazak Nove godine je kao otvaranje novog poglavlja, prilika...

Srednjoškolci posjetili ABS Sisak i upoznali se sa svijetom čelika

Učenici Bjelovarske i Sisačke tehničke škole posjetili su ABS...