14 C
Sisak
Nedjelja, 3 ožujka, 2024

Gradsko kazalište Požega sa svojom komedijom „Gostioničarka“ gostuje u Sisku

Datum:

Marketing

Gradsko kazalište Požega gostuje s svojom najnovijom komedijom „Gostioničarka“ u nedjelju, 3.12.2023. s početkom u 20 sati u Domu INA rafinerije. Predstava je nastala prema tekstu najpoznatije i najizvođenije komedije Carla Goldonija, a u režiji Davora Svedružića. Glume Ružica Maurus, Marin Klišmanić, Antonio Jakupčević, Goran Malus, Lena Medar, Anabela Sulić, Ivan Vukelić i Matko Trnačić.

U jednom slavonskom gradu sredinom prošlog stoljeća, u malom pansionu skupilo se šaroliko društvo, iz samo njima znanih razloga.

Šarmantna vlasnica pansiona, Ruža, svojom vedrinom i zavodljivošću očara sve goste pansiona. Osim jednog! Iznervirana njegovim stavom prema ženama i njoj samoj, odluči da će i njega zavesti, samo kako bi mu dokazala da nije imun na ženske čari.

U urnebesnom zapletu punom predvidljivih i nepredvidljivih situacija, u izvedbi izvrsnih glumaca, dotiče se vječne teme muško-ženskih odnosa, ženskih izbora, prava i sloboda; muške zatucanosti, ali i očaranosti ženama.

I sve to uz obilje smijeha. Što ne isključuje ukazivanje na probleme svakog društva kada je riječ o ženama i muškarcima. Jer dobra komedija zabavlja, upozorava, uči, osuđuje i opravdava! I donosi neočekivana rješenja.

Ulaznicu po cijeni od 8 eura može se kupiti online na www.ulaznice.hr ili na blagajni Kazališta 21 ponedjelkom od 14 do 20 sati, a od utorka do petka od 9 do 20 sati. Nadan izvedbe sat vremena prije predstave u Domu INA rafinerije.

Možda vas zanima...

Promocija SF romana Anere Banovec

U utorak, 5. ožujka 2024. godine u Odjelu za...

Promocija knjige “Makadam: Lica koja znam, imena koja sam zaboravio” Ivana Posavca

Promocija knjige fotografskih portreta Ivana Posavca pod nazivom "Makadam:...

U Muzeju predavanja o životu stanovnika Siska i šireg područja u prošlosti

Gradski muzej Sisak u suradnji s Institutom za antropologiju...

Kulturno-povijesni centar SMŽ raspisao natječaj za učenike – “Zavičajna riječ”

Kulturno-povijesni centar Sisačko-moslavačke županije u povodu Međunarodnog dana materinjeg...