14 C
Sisak
Nedjelja, 3 ožujka, 2024

I dalje bez poštanskog ureda u Capragu

Datum:

Marketing

“Hrvatska pošta nije zainteresirana za uzimanje prostora u zakup za potrebe trenutno zatvorenog PU 44010 Sisak Caprag.” – odgovor je Gradu Sisak iz Hrvatske pošte vezano uz upit poslan HP-u o potrebi vraćanja poštanskog ureda u ovaj sisački kvart koji od potresa nema poštu.

“Već duže vrijeme pokušavam Hrvatskoj pošti objasniti da Caprag mora imati poslovnicu jer od potresa me građani mole da se pošta vrati. Nažalost, državna tvrtka je gluha i slijepa za potrebe svojih korisnika, a postoji kvalitetan poslovni prostor iz kojeg se iselila OTP banka i koji bi zadovoljio sve potrebe građana za poštom. Nastavit ću apelirati za razum.” – istakla je tom prigodom sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček na svome Facebook profilu.

 

Poslovnica Hrvatske pošte nalazila se u zgradi HNP 2-10 koja je u potresu teško stradala i čeka uklanjanje te gradnju zamjenske zgrade. I prvih dana nakon potresa nudilo se Hrvatskoj pošti zamjenski prostor na tržnici Caprag no do dogovora nije došlo. Od tada HP nije pokazala interes da se negdje drugdje smjesti na prostoru Capraga te sve tvrtke i građani idu u mali poštanski ured u Cesarčevoj ulici.

Gradnja nove zamjenske zgrade vjerojatno neće biti gotova u narednih godinu i pol do dvije tako da povratak u “stari” prostor neće bit moguć u tom vremenu.

Također, i stara zgrada pošte u drugoj sisačkoj ulici i dalje nije obnovljena. No, u centru su barem nakon nekog vremena unajmili prostor u Rimskoj ulici za zamjenski ured, što u Capragu ne žele učiniti.

 

 

Možda vas zanima...

GALERIJA: Velik odaziv na turnir EA Sports FC 24 u Sisku

Sisačko-moslavačka županija, u suradnji sa Savjetom mladih SMŽ, organizirala...

U Sisku radionica “Dopunske djelatnosti na OPG-u”

LAG Zrinska gora – Turopolje u sklopu provedbe projekta...