10 C
Sisak
Subota, 24 veljače, 2024

Spriječena tri slučaja krijumčarenja stranih državljana

Datum:

Marketing

Policijski službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke su u ponedjeljak, 20. studenog proveli tri odvojena kriminalistička istraživanja nad tri osobe zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

Osumnjičenici su prevozili veći broj stranih državljana, a koji su na nezakonit način prešli državnu granicu Republike Hrvatske.

U jednom od događaja policijski su službenici pokušali zaustaviti kombi, ali se vozač nije zaustavio već se nastavio kretati. Potom je vozač naglo usporio, iskočio iz kombija i pokušao se udaljiti u čemu je spriječen, dok je kombi po zaustavljanju udario u službeno vozilo.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su osumnjičeni iz koristoljublja za unaprijed dogovoreni novčani iznos, prevozili strane državljane do krajnjeg odredišta.

Prema stranim državljanima postupano je prema Zakonu o međunarodnoj zaštiti i Zakonu o strancima.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave sisačko-moslavačke zbog kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma, dok je vozač kombija prijavljen i za kazneno djelo oštećenje tuđe stvari.

Možda vas zanima...

Prometne nesreće i pijani vozači

U četvrtak, 22. veljače oko 15.30 sati, na području...

Policija na glinskom području spriječila još jedno krijumčarenje stranih državljana

U srijedu, 21. veljače u noćnim satima, policijski službenici...

Građanin predao veću količinu oružja, eksplozivnih sredstava i streljiva

Foto: PU sisačko-moslavačka U utorak, 20. veljače, građanin je policiji...

SISAK: Iz kontejnera tvrtke ukradena motorna pila

U razdoblju od 16. do 19. veljače, u Ulici...