10 C
Sisak
Subota, 24 veljače, 2024

Najave za petak, 24. studenoga

Datum:

Marketing

SISAK – Sisačko-moslavački župan Ivan Celjak, mag.iur., uz ministra zdravstva izv. prof. dr. sc. Vilija Beroša, dr. med., u petak, 24. studenoga 2023. godine obići gradilišta u sklopu Opće bolnice „dr. Ivo Pedišić“ Sisak na kojima Sisačko-moslavačka županija provodi cjelovitu obnovu.

Obilazak će se održati prema sljedećem rasporedu:

10.40 obilazak gradilišta Opće bolnice „dr. Ivo Pedišić“ Sisak (ulaz u bolnički kompleks iz Ulice dr. Ive Pedišića)

11.10 izjave za medije

12:00 Dom zdravlja SMŽ u Hrvatskoj Kostajnici (Ulica Josipa Marića 2, Hrvatska Kostajnica)

Sisačko-moslavačka županija provodi cjelovitu obnovu svih zgrada oštećenih u potresu u sklopu OB „dr. Ivo Pedišić“ Sisak. Obnavljaju se zgrade pedijatrije, nove i stare interne, Odjela za patologiju i citologiju, Jodnog lječilišta te se gradi novi objekt bolničke kuhinje.

SISAK – Peta akcija Volim Sisak održat će se sutra, u petak, 24. studenog 2023. na Ciglarskoj grabi s početkom u 11 sati.

U ovoj akciji proširit će se urbani voćnjak koji Sisak na tom mjestu ima od 2018. godine, a u akciji će sudjelovati i djeca Dječjeg vrtića Sisak Stari, objekta Ciciban.

SISAK – Sisačka udruga za promicanje alternativne i urbane kulture poziva sve zainteresirane pjesnike ovaj petak 24. studenog u 18 sati na književnu večer pod nazivom ”Pjesničkom riječju, stop nasilju nad ženama”, koja će se održati u okviru naše poznate tribine ”Zalogaj poezije”. Okupljanje zakazujemo u zgradi Kulturno-povijesnog centra Sisačko-moslavačke županije (Sisak, Ulica kralja Tomislava 5). Nastupit će autori koji imaju napisane pjesme na tu temu u širem smislu. Program će voditi nagrađivana sisačka pjesnikinja Sanja Domenuš.

KUTINA – Grad Kutina u suradnji s Pravnom klinikom Pravnog fakulteta u Zagrebu organizira PRUŽANJE BESPLATNE PRAVNE POMOĆI U KUTINI u petak, 24. studenoga 2023. godine u vremenu od 10:00 do 14:00 sati u Gradskoj vijećnici, I kat, Trg kralja Tomislava 12.

Besplatnu pravnu pomoć pružati će studenti Pravne klinike Sveučilišta u Zagrebu. Zainteresirane stranke moraju sa sobom ponijeti svu relevantnu dokumentaciju koja se odnosi na njihov slučaj te osobnu iskaznicu i OIB.

NOVSKA – Drugo u seriji predavanja Novska i ljudi novljanskog kraja od vremena Vojne granice do danas: nova istraživanja bit će održano u petak, 24. studenoga, od 18 sati u Pučkom otvorenom učilištu Novska.

Tema predavanja: Gradiška graničarska pukovnija (1750.-1873.) i satnija Novska: teritorij, ustroj i djelovanje pukovnije, oprema i svakodnevnica graničara.

SISAK – Sisačko-moslavačka županija će u petak, 24. studenoga 2023. godine s početkom u 19 sati u restoranu Cocktail 2 (Ulica Mije Goričkog 58, Sisak) organizira svečanu dodjelu zahvalnica „Ponos SMŽ“. Sisačko-moslavački župan Ivan Celjak, mag.iur uručit će zahvalnice „Ponos SMŽ“ svim sportašima za značajan sportski uspjeh i promociju Sisačko-moslavačke županije.

Možda vas zanima...

Najave za subotu, 24. veljače

SISAK - Revijalna izložba mačaka u organizaciji Saveza felinoloških...

Najave za petak, 23. veljače

SISAK - Potpisivanje Sporazuma o međusektorskoj suradnji s ciljem...

Najave za četvrtak, 22. veljače

SISAK - 23. sjednica Županijske skupštine Sisačko-moslavačke županije će...

Najave za srijedu, 21. veljače

SISAK - Prvo zasjedanje Sinode Sisačke biskupije održat će...