-1 C
Sisak
Četvrtak, 30 studenoga, 2023

Tvrtka iz Novske potpisala ugovor o suradnji s tvrtkom s Floride – zajedno rade posebnu video igru

Datum:

Marketing

ANIQ d.o.o posluje već pet godina u Novskoj te je prva osnovana tvrtka u inkubatoru PISMO powered by A1, a ovih dana su potpisali ugovor o suradnji s tvrtkom s Floride. Zajedno će raditi na posebnoj video igri “Thread-the-game”.

Tijekom dvodnevnog posjeta ANIQ-u, izvršna direktorica Haystacka, Shelley Tanner, i tehnički direktor, Michael Rifkin, ujedinili su snage s ANIQ-ovim timom kako bi razvii hibridnu žanrovsku igru koja sjedinjuje elemente zabave i ozbiljnog igranja. Ova igra bit će namijenjena zabavljanju igrača, ali i otkrivanju njihovih prednosti i preferencija, posebno u kontekstu radnog okruženja.

“Inkluzivnost je u srcu ovog projekta, a “Thread-the-game” će se razvijati s fokusom na prilagođavanje igračima s neurodivergentnim osobinama, uključujući poremećaj iz spektra autizma (ASD). Sveobuhvatno će se razmotriti osjetilne, društvene i komunikacijske razlike, omogućujući igračima da prilagode svoje iskustvo igranja na temelju svojih jedinstvenih potreba. Uključujući uvide stručnjaka za psihologiju, UX dizajn, tehničku pristupačnost i neurodivergentne igrače, tim ima za cilj postići dizajn usmjeren na korisnika koji besprijekorno služi svojoj svrsi.” – ističu u tvrtki ANIQ.

Nedavne statistike gaming industrije naglašavaju hitnu potrebu za ovom igrom. Naime, 18% zaposlenika u industriji videoigara identificira se kao neurodivergentno, pri čemu
autistični pojedinci čine značajan dio te skupine. Štoviše, gotovo polovica identificiranih
neurodivergentnih pojedinaca svakodnevno igra videoigre.

“Unatoč svojim talentima, tražitelji posla koji se identificiraju kao autisti suočavaju se s
alarmantno visokim stopama nezaposlenosti ili nedovoljne zaposlenosti. “Thread-the-game” ima za cilj riješiti ovaj problem i osnažiti neurodivergentne pojedince isticanjem njihovih, inače skrivenih, talenata koristeći prikupljene podatke o igračima kako bi se poboljšali izgledi za zapošljavanje.” – napominju u novljanskoj tvrtki.

Prototip igre možemo očekivati do sredine 2024., dok bi konačna verzija trebala biti
predstavljena krajem 2025. 

ANIQ ostvaruje značajne uspjehe već pet godina. Njihov impresivan niz uključuje i visok
plasman na Liderovoj listi “Top 100-oni koji dolaze” prošle godine. Njihova stručnost u izradi edukativnih igara vidljiva je kroz raznolike projekte za klijente. Jedan od primjera je Dabrica Darka, dječja igra o sigurnosti na internetu, koja je izrađena u suradnji s udrugom Suradnici u učenju i uz podršku Google-a. ANIQ ponosno najavljuje svoju prvu samostalnu igru pod nazivom Swing by koju možemo očekivati još ovog mjeseca.

 

Marketing
Marketing
Marketing

Možda vas zanima...

INFO GAME JOB 2023. u petak u Novskoj

INFO GAME JOB 2023 - događaj posvećen svijetu gaminga...

GALERIJA: Sportski ponos SMŽ 2023.

Župan Ivan Celjak je na svečanosti „Ponos Sisačko-moslavačke županije...

11 je kandidata iz SMŽ za Suncokret ruralnog turizma Hrvatske

Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj „Klub članova...

Natječaj za izradu vizuala (loga) Savjeta mladih SMŽ – mogu sudjelovati mlađi od 30 godina

Na mrežnoj stranici Sisačko-moslavačke županije (smz.hr), na poveznici: https://www.smz.hr/natj/javni/107-smz/njp/prosvjeta-kultura-sport/10413-natjecaj-za-izradu-vizuala-loga-savjeta-mladih-sisacko-moslavacke-zupanije...