35 C
Sisak
Petak, 12 srpnja, 2024

Treću godinu zaredom projektom Zaželi Grad Sisak i Gradsko društvo Crvenog križa pomoglo starijim sugrađanima

Datum:

Marketing

Zahvaljujući projektu Zaželi faza III “Okreni pedalu, pokreni promjenu 3”, čak 60 osoba starije životne dobi s područja Grada Siska dobilo je pomoć u svome domu. Deset njegovateljica koje su zaposlene kroz projekt stekle su iskustvo rada s ovom osjetljivom skupinom ljudi i time povećalo svoju mogućnost zapošljavanja na sličnim poslovima. Starije i potrebite i njegovateljice spojilo je Gradsko društvo Crvenog križa Sisak koji je za proteklih 8 mjeseci aktivnosti pomoći u kući povuklo 65,6 tisuća eura iz Europskog socijalnog fonda.

„Naša odluka da budemo partner svim udrugama koje će povlačiti sredstva iz EU fondova pokazala se ispravnom jer pokazuje se da smo im pomogli da razviju svoja znanja i da nauče pisati i voditi projekte, sve na korist najranjivijih skupina, starijih i nemoćnih, socijalno ugroženih, djece i svih koji trebaju potporu društva. Ovim projektom, u nedostatku domova za starije i nemoćne i njegovatelja, zajedno sa Crvenim križem uskočili smo i pružili pomoć onima koji tom pomoći nisu bili obuhvaćeni. Zato toplo zahvaljujem svima, a posebno ženama koje su omogućile da najstariji Siščani i Siščanke imaju dostojanstvenu i ljepšu starost.“ kazala je na završnoj konferenciji projekta gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

U posljednje tri godine, kako je naglasio Igor Čičak, ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Sisak, kroz projekt Zaželi Crveni je križ je pružio redovitu pomoć u kući za oko 100 korisnika. No, svake godine započinjao bi novi projekt, što bi dovodilo do prekida radnog odnosa njegovateljica i prestanka pomoći korisnicima. Zato su već educirane zaposlenice često odustajale, a korisnici bi gubili pomoć osobe na koju su naviknuli. U IV. fazi projekta, na koji je Gradsko društvo Crvenog križa apliciralo, i korisnici i zaposlenice bit će u puno boljem položaju.

- Marketing -

Možda vas zanima...

Počela dogradnja vrtića Maslačak

Krenula je dogradnja objekta Maslačak Dječjeg vrtića Sisak Novi,...

Obilježavanje godišnjice smrti prvog župana Sisačko-moslavačke županije Đure Brodarca

Sisačko-moslavačka županija i Kulturno-povijesni centar Sisačko-moslavačke županije organiziraju obilježavanje...

Sastanak Vlade sa županima, predstavnicima Udruge gradova i Hrvatske zajednice općina u Sisku

Predsjednik Vlade Andrej Plenković predsjedat će sastankom Vlade sa...