18 C
Sisak
Srijeda, 1 svibnja, 2024

U CIKS-u se odgaja nova generacija mladih sisačkih robotičara

Datum:

Marketing

Centar kreativne industrije Sisak mjesto je gdje kreativne ideje postaju stvarnost, a već nekoliko mjeseci svoje ideje u CIKS-u ostvaruju osmoškolci, polaznici edukacije za robotiku i programiranje. Svakog utorka od 18 do 20 sati u CIKS-u se okuplja dvadesetak učenika sisačkih osnovnih škola koji produbljuju svoje znanje programskog jezika.

Edukacija iz robotike u CIKS-u pod vodstvom predavača Vlade Lendvaja, u protekle dvije godine privukla je više od 50-ero djece. Provodi se u potpuno opremljenoj učionici s desetak prijenosnih i stolnih računala, projektorom, pet setova Lego Boost sustava i dva seta naprednog Lego Mindstorms sustava. Ove radionice robotike omogućio je Grad Sisak, a učenici se kroz njih susreću s novim tehnologijama i razvijaju svoje vještine u programiranju, rješavanju problema i razvoju kreativnosti i inovativnosti.

Pod vodstvom predavača Vlade Lendvaja priprema se tim za natjecanja iz tog, danas vrlo popularnog područja, poput međunarodnog natjecanja pod nazivom FIRST Lego League na kojem će se u kategoriji od 9 do 16 godina sisačka ekipa natjecati početkom iduće godine.

„Ovo je druga godina kako u CIKS-u držimo radionice robotike i programiranja. Polaznici su uglavnom učenici viših razreda osnovne škole, a tijekom satova edukacije pripremamo ih za natjecanja i rad u programima LOGO i C++. Za učlanjenje u radionicu robotike i programiranja učenicima nije bilo potrebno predznanje, iako ga neki učenici imaju, a što itekako pomaže u radu“, kazao je predavač Vlado Lendvaj.

Natjecanja na koja će se prijavljivati mladi sisački robotičari organizira Hrvatski savez informatičara i Hrvatski robotički savez, a njihova dobra strana je to što nisu natjecateljskog već edukativnog karaktera. Na natjecanju FIRST Lego League mladi Siščani će pokazati znanje uz još 30-ak ekipa iz Hrvatske, a najboljih šest odlazi na regionalno natjecanje u Sloveniji.

(sisak.hr)

- Marketing -

Možda vas zanima...

Pronađeno tijelo nepoznatog muškarca

Jučer, 23. travnja, oko 15.30 sati, u mjestu Mlaka...

Srebro i dvije bronce za kickboxere sisačke Croatie

U Osijeku je 20.travnja 2024.  održano kickboxing Prvenstvo Hrvatske...

HGK – ŽK Sisak organizira radionicu Vaučeri za obrazovanje

HGK – ŽK Sisak organizira radionicu Vaučeri za obrazovanje,...

Uspješan nastup Karate kluba Croatia na Prvenstvu Hrvatske u Varaždinskim Toplicama

U organizaciji Hrvatskog karate saveza- Odbora za Kyokushin karate...