14 C
Sisak
Nedjelja, 3 ožujka, 2024

Obnova od potresa s energetskom obnovom provodi se na 78 kuća u državnom vlasništvu

Datum:

Marketing

U okviru projekta „Obnova obiteljskih kuća u vlasništvu RH na potresom pogođenim područjima“, državni tajnik Domagoj Orlić i službenici Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine (MPGI) obišli su gradilišta obnove dviju obiteljskih kuća u
državnom vlasništvu u Petrinji.

Radovi koji se provode u sklopu ovog projekta uključuju obnovu od potresa i energetsku obnovu, odnosno provode se radovi na zamjeni krovišta, fasade i stolarije.

Početak radova obnove na obje obiteljskih kuća u vlasništvu RH započela je 13. rujna 2023. s rokom završetka 120 dana.

Prva kuća nalazi se na lokaciji Ulici Stjepana Radića 233 u Petrinji, a koristi je četveročlana obitelj korisnika prava na stambeno zbrinjavanje. U proteklih mjesec dana napravljeni su radovi na zamjeni krovišta kako bi se nastavak radova mogao nastaviti neovisno o nepogodnim vremenskim uvjetima, a postavljena je i PVC stolarija. Slijede elektroinstalacijski radovi te uređenje sanitarija pa će obitelj Blažević po završetku radova živjeti u sigurnoj nekretnini s bitno manjim režijskim troškovima.

Vrijednost radova je oko 85.800,00 eura bez PDV-a.

U drugoj obiteljskoj kući u vlasništvu Republike Hrvatske koja se obnavlja u sklopu ovog projekta živi peteročlana obitelj koja je također korisnik prava na stambeno zbrinjavanje i nalazi se u Ulici pukovnika Predraga Matanovića 7a.

 

I na ovoj kući najprije je završena zamjena krovišta kako bi se radovi mogli nastaviti unatoč pogoršanju vremenskih prilika tijekom jeseni i zime te je postavljena PVC stolarija. Slijede elektroinstalacijski radovi te uređenje sanitarija. Vrijednost radova je 63.100,00 eura bez PDV-a. Izvođač radova na obje obiteljske kuće je KULIĆ INVEST d.o.o.

Obnova obiteljskih kuća u vlasništvu RH provodi se u okviru projekta „Obnova obiteljskih kuća u vlasništvu RH na potresom pogođenim područjima“ vrijednog 42,9 milijuna eura i financira se sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj.

Projektom je obuhvaćeno 509 obiteljskih kuća u državnom vlasništvu. U ovome trenutku ugovorena je obnova 78 državnih kuća, a trenutačno traje javna nabava za radove na 321 obiteljskoj kući, dok je 110 kuća u fazi projektiranja.

 

Možda vas zanima...

U Novskoj za rođenje trećeg djeteta 10 tisuća eura

Novljansko Gradsko vijeće donijelo je odluku kojom se podižu...

Država ipak ostaje u Petrokemiji

Vlada je na zatvorenom dijelu jučerašnje sjednice odobrila Centru...

Nakon 60 godina izgradnja prve višestambene zgrade u Sunji

Jedna od 36 višestambenih zgrada koje se grade na...

Počele gradnje državnih zgrada u Kutini i Jasenovcu

Potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske, ministar prostornog uređenja, graditeljstva i...