-1 C
Sisak
Četvrtak, 30 studenoga, 2023

“Iskra Milosrđa” i blagoslov početka radova na kapeli u Popovači

Datum:

Marketing

U četvrtak, 28. rujna, u Župi sv. Alojzija Gonzage u Popovači održana je molitva povodom međunarodne molitvene inicijative „Iskra Milosrđa” – molitve krunice Božjega milosrđa na ulicama, trgovima i raskrižjima gradova. Župa je sudjelovala u ovoj inicijativi jer na području župe djeluje zajednica Božjeg milosrđa. Zajedničkoj molitvi priključili su se i članovi iz okolnih župa, Volodera i Gornje Jelenske.

Molitva je bila ispred kapele Presvetog Srca Isusova koja se nalazi na glavnoj cesti Popovača – Voloder. Bila je to prva zajednička molitva ispred te kapele nakon niza godina. Kapela datira iz prošlog stoljeća i zavjetna je kapela jednog preminulog župljanina. U privatnom je vlasništvu, ali novi vlasnici, obitelj Cvejn, koji su kupili građevinsko zemljište na kojem se nalazi i kapela, odlučili su je darovati župi. U tijeku je parcelacija zemljišta kako bi se kapela izdvojila kao zasebna čestica koja bi bila darovana župi. Napokon bi, nakon dugo godina, bili pokrenuti i radovi uređenja kapele koja krasi glavnu cestu te sve koji pored nje prolaze podsjeća na Božje milosrđe što izvire iz Isusovog srca.

Marketing
Marketing
Marketing

Možda vas zanima...

INFO GAME JOB 2023. u petak u Novskoj

INFO GAME JOB 2023 - događaj posvećen svijetu gaminga...

GALERIJA: Sportski ponos SMŽ 2023.

Župan Ivan Celjak je na svečanosti „Ponos Sisačko-moslavačke županije...

11 je kandidata iz SMŽ za Suncokret ruralnog turizma Hrvatske

Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj „Klub članova...

Natječaj za izradu vizuala (loga) Savjeta mladih SMŽ – mogu sudjelovati mlađi od 30 godina

Na mrežnoj stranici Sisačko-moslavačke županije (smz.hr), na poveznici: https://www.smz.hr/natj/javni/107-smz/njp/prosvjeta-kultura-sport/10413-natjecaj-za-izradu-vizuala-loga-savjeta-mladih-sisacko-moslavacke-zupanije...