-0 C
Sisak
Četvrtak, 30 studenoga, 2023

Obilježen Dan općine Dvor i Međunarodni dan Mira

Datum:

Marketing

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća, proslavljen je Dan općine Dvor i Međunarodni dan mira. U ime župana Ivana Celjaka, svim stanovnicama i stanovnicima Dan općine Dvor čestitao je zamjenik Mihael Jurić. Čestitao je i načelniku Općine Dvor Nikoli Arbutini na projektima koji su prošle godine realizirani na području ove općine u iznosu od oko 7 milijuna eura.

Zamjenik Jurić također je istaknuo kako Sisačko-moslavačka županija provodi značajne projekte na području općine Dvor. Izdvojio je obnovu Doma zdravlja SMŽ, projekt ukupne vrijednosti 1,2 milijuna eura, koji će puno značiti, ne samo pacijentima i tamošnjem stanovništvu, nego i zdravstvenom osoblju koje radi u ordinacijama obiteljske medicine, dentalne medicine, Hitne medicine i patronaže.

Putem Županijske uprave za ceste SMŽ, značajna sredstva Županija ulaže i u prometnu infrastrukturu na području općine Dvor. U 2021., 2022. i u 2023. godini obnovljeno je i uređeno 23 kilometara cesta u što je uloženo 2 milijuna €.

Sisačko-moslavačka županija obnovila je, uredila i opremila tri stana u Dvoru koji su dani na privremeno korištenje obiteljima čiji su domovi stradali u potresu.

Uz brojne goste, svečanoj sjednici Općinskog vijeća Dvor prisustvovali su i saborski zastupnici Krunoslav Katičić i Boris Milošević.

(smz.hr)

Marketing
Marketing
Marketing

Možda vas zanima...

INFO GAME JOB 2023. u petak u Novskoj

INFO GAME JOB 2023 - događaj posvećen svijetu gaminga...

GALERIJA: Sportski ponos SMŽ 2023.

Župan Ivan Celjak je na svečanosti „Ponos Sisačko-moslavačke županije...

11 je kandidata iz SMŽ za Suncokret ruralnog turizma Hrvatske

Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj „Klub članova...

Natječaj za izradu vizuala (loga) Savjeta mladih SMŽ – mogu sudjelovati mlađi od 30 godina

Na mrežnoj stranici Sisačko-moslavačke županije (smz.hr), na poveznici: https://www.smz.hr/natj/javni/107-smz/njp/prosvjeta-kultura-sport/10413-natjecaj-za-izradu-vizuala-loga-savjeta-mladih-sisacko-moslavacke-zupanije...