29 C
Sisak
Srijeda, 19 lipnja, 2024

Učenici 4. razreda i iduće godine će u Split, a OŠ u Gorama dobit će sportsku dvoranu

Datum:

Marketing

Učenicima četvrtih razreda osnovnih škola iz cijele Sisačko-moslavačke županije i sljedeće godine bit će osigurano besplatno ljetovanje u Splitu zahvaljujući daljnjoj suradnji Splitsko-dalmatinske i Sisačko-moslavačke županije, rečeno je u novoizgrađenoj Osnovnoj školi Ivan Goran Kovačić Gora koju su zajedno obišli sisačko-moslavački župan Ivan Celjak i splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban.

„Zahvaljujem županu Bobanu i njegovim suradnicima što su omogućili besplatno ljetovanje za sve naše učenike četvrtih razreda osnovnih škola. Ove godine u Splitu je ljetovalo više od 800 učenika i oko 100 pratitelja. Uspomene koje su donijeli iz Splita sigurno će pamtiti cijeli život. Drago mi je da je župan Boban najavio našu suradnju i ubuduće pa će naši učenici i iduće godine otputovati na besplatno ljetovanje gdje će također graditi nove uspomene i nova prijateljstva“, istaknuo je župan Celjak.

Novoizgrađena zgrada Osnovne škole Ivan Goran Kovačić Gora sedamnaesta je školska zgrada Sisačko-moslavačke županije koja je nakon potresa u potpunosti dočekala svoje učenike. Škola je stradala u potresu nakon čega je u potpunosti razgrađena, a na njenom mjestu izgrađena je nova zgrada. Odmah nakon potresa u prosincu 2020. godine, Petrinju je posjetio splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban sa splitskim vatrogascima i HGSS-om.

„Svega nekoliko dana nakon nesretnog potresa bio sam u ovoj školi sa svojim suradnicima i tada smo odlučili da ćemo pomoći u obnovi ove škole. Ipak, najviše me veseli naša zajednička suradnja na jednom projektu za dobrobit djece, a to je ljetovanje za djecu iz Sisačko-moslavačke županije. Drugu godinu za redom učenici četvrtih razreda osnovnih škola gostovali su ovo ljeto u našoj županiji. Upoznali su tada nove prijatelje, ali i jedan dio Hrvatske u kojem možda nikad nisu bili. Ta djeca koja nam dolaze obogaćuju nas donoseći nam svoja iskustva. Takvu suradnju ćemo nastaviti i dalje, ali i mi ćemo manju grupu naše djece poslati u Sisačko-moslavačku županiju“, rekao je župan Boban.

Vrijednost radova izgradnje nove škole u Gori iznosila je oko 3,3 milijuna eura što je financirano iz Fonda solidarnosti EU.

Novoizgrađena zgrada Osnovne škole Ivan Goran Kovačić Gora dobit će i novu dvoranu, najavio je župan Ivan Celjak. Naime, Splitsko-dalmatinska županija osigurala je oko 400 tisuća eura za obnovu ove škole. Međutim, Fond solidarnosti EU je pokrio sav trošak obnove škole pa će se donacija od 400 tisuća eura usmjeriti za izgradnju nove dvorane OŠ Ivan Goran Kovačić Gora. 

„Sisačko-moslavačka županija osigurat će razliku potrebnih sredstava. Postupak izgradnje bit će pokrenut iduće godine kada će i započeti gradnja dvorane.“, rekao je župan Celjak.

- Marketing -

Možda vas zanima...

MORH raspisao javni poziv za dodjelu stipendija učenicima srednjih škola

Ministarstvo obrane dodijelit će do 500 stipendija redovitim učenicima...

Ljetni gaming kamp za djecu u Novskoj ponovno u srpnju i kolovozu

Ove ljetne praznike, Poduzetnički inkubator PISMO poweredby A1 ponovno...

U Sisku održana dvodnevna konferencija „Zelena i ruralna SMŽ“

U Sisku je održana dvodnevna konferencija „Zelena i ruralna...

GALERIJA: Obilježen Dan Sisačko-moslavačke županije

Na rođendan braće Radić, u znak spomena na velikane...