-1 C
Sisak
Četvrtak, 30 studenoga, 2023

Najave za petak, 22. rujna

Datum:

Marketing

SISAK – Zamjenik sisačko-moslavačkog župana Mihael Jurić prisustvovati će obilježavanju Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama u petak, 22. rujna 2023. godine s početkom u 9 sati na Gradskoj tržnici Sisak (Trg Josipa Mađerića 1, Sisak). Ovaj događaj organizira Centar za žene Adela u suradnji s Hrvatskim zavodom za socijalni rad, Područni ured Sisak i Policijskom postajom Sisak.

SISAK – U četvrtak, 21. rujna, 2023. u 12.30 sati u OŠ Braće Ribar Sisak održati će se predavanje o važnosti bavljenja sportom i usvajanju zdravih životnih navika u suradnji s profesionalnim veslačima Tomislavom Smrček i Nikicom Ljubek, a u sklopu projekta „Punim plućima“. Riječ je o projektu koji uključuje djecu osnovnih škola, odnosno aktivnosti vezane uz podizanje znanja i svijesti građana o plućnoj arterijskoj hipertenziji. Uz predavanja i film, djecu će se upoznati s rijetkim bolestima, s naglaskom na plućnu arterijsku hipertenziju (PAH). Nakon toga idu na rijeku veslati, tamo će provesti oko sat i pol aktivno.
Lokacija je Kajak kanu klub Odra od 14 sati. 

KUTINA – Povodom Europskog dana bez automobila, koji se obilježava 22. rujna, Trg kralja Tomislava će se u vremenu od 7:00 – 17:00 sati zatvoriti za promet, te će postati mjesto druženja polaznika Dječjeg vrtića Kutina od 10:00 sati. Oni će doći do Trga kralja Tomislava svojim rolama, biciklima i romobilima, gdje će moći pokazati vještine na postavljenom poligonu u suradnji s Biciklističkim klubom Kutina. Kreativni polaznici Dječjeg vrtića Kutina će imati priliku oslikati ulicu našega Grada, a ostali će moći sudjelovati u sportskim aktivnosti u parku kestena.

JASENOVAC – Ivan Celjak, mag.iur., sa suradnicima će, u petak, 22. rujna 2023. godine obići završene radove na modernizaciji lokalne ceste u naselju Trebež te Osnovnu školu Jasenovac gdje je provedena energetska obnova:

10:00 sati obilazak lokalne ceste L33139 u naselju Trebež na području općine Jasenovac (raskrižje državne ceste DC232 i lokalne ceste L33139)

10:30 sati obilazak OŠ Jasenovac (Ulica Braće Radića 145, Jasenovac)

Lokalna cesta u naselju Trebež, u dužini 1220 metara, modernizirana je u 2023. godini sredstvima Županijske uprave za ceste SMŽ u iznosu 110.361,95 EUR s PDV-om.

Vrijednost energetske obnove Osnovne škole Jasenovac iznosila je oko 1,4 milijuna EUR s PDV-om financirano sredstvima Sisačko-moslavačke županije te Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine i Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU.

Marketing
Marketing
Marketing

Možda vas zanima...

Najave za četvrtak, 30. studenoga

SISAK - 1. sjednica Gospodarskog vijeća Županijske komore Sisak...

Najave za srijedu, 29. studenog

SISAK - sisačko-moslavački župan Ivan Celjak, mag.iur. sa suradnicima...

Najave za utorak, 28. studenog

HRVATSKA DUBICA - KUD „JEKA“, Općina Hrvatska Dubica i...

Najave za ponedjeljak, 27. studenog

SMŽ - U ponedjeljak, 27. studenog, na području cijele...