26 C
Sisak
Ponedjeljak, 2 listopada, 2023

Najave za utorak, 12. rujna

Datum:

Marketing


SMŽ – U utorak, 12. rujna, na cijelom području Policijske uprave sisačko-moslavačke provodit će se pojačani nadzor prometovanja vozača mopeda, motocikla i bicikla.

PETRINJA – Potpredsjednik Vlade i ministar Branko Bačić sutra, u utorak 12. rujna 2023. boravi u Petrinji.

Radni posjet započeti će sastankom s županom Celjakom i gradonačelnicom Komes u prostoru grada Petrinje o obnovi privatnih i javnih zgrada na petrinjskom području. Zatim će obići gradilište na tržnici i lokalnoj prometnici uz tržnicu. Prilikom posjeta obići će i lokaciju gradnje OŠ Petrinja u društvu veleposlanika Mađarske u RH NJ.E. dr. Csaba Demcsák te gradilište Srednje strukovne škole s predstavnicima Svjetske banke. Na kraju posjete obići će obnovu jedne obiteljske kuće koja se obnavlja u suradnji s Hrvatskim Caritasom.

Detaljan program:

09:30 Dolazak medija
Adresa: Ulica braće Hanžeka 9a, Petrinja

09:30 Obilazak gradilišta tržnice i lokalne prometnice
Adresa: Ulica braće Hanžeka 9a, Petrinja

10:00 Obilazak gradilišta „Prve osnovne škole Petrinja“ u društvu veleposlanika Mađarske u RH NJ.E. dr. Csaba Demcsák
Adresa: Ivana Filipovića, Petrinja

Napomena: gradnja škole financira se donacijom Mađarske Vlade i državnog proračuna Republike Hrvatske

10:15 Izjave za medije
Adresa: Ivana Filipovića, Petrinja

– gradonačelnica Petrinje Magdalena Komes
– župan sisačko-moslavački Ivan Celjak
– veleposlanik Mađarske u RH NJ.E. dr. Csaba Demcsák
– potpredsjednik Vlade i ministar Branko Bačić

10:45 Obilazak gradilišta Srednje strukovne škole Petrinja (obnova zajmom Svjetske banke)
Adresa: Duga ulica 59, Petrinja

11:20 Posjet kući g. Tome Lopara u društvu fra Tomislava Glavnika, ravnatelja Hrvatskoga Caritasa
Adresa: Slavoljuba Kostinčera 41, Petrinja

11:30 Završetak programa

KUTINA – U utorak, 12. rujna 2023. godine s početkom u 11:00 sati u Vijećnici Grada Kutine, Trg kralja Tomislava 12, Kutina biti će javno predstavljanje Strategije zelene urbane obnove grada Kutine čiji ciljevi su usmjereni na očuvanje i unaprjeđenje zelenog karaktera i identiteta grada, revitalizaciju nekorištenih prostora i zgrada te planiranje novih po načelu modela kružnog gospodarstva s ciljem cjeloživotnog vijeka, povećanje energetske učinkovitosti zgrada, očuvanje bioraznolikosti, stvaranje preduvjeta za zdravi okoliš kao i stvaranje prostora ugodnog za život i podizanje kvalitete života stanovnika.

HRVATSKA KOSTAJNICA – Zamjenik sisačko-moslavačkog župana Mihael Jurić u utorak, 12. rujna 2023. godine, u Hrvatskoj Kostajnici sudjelovati u obilježavanju 32. obljetnice organiziranog proboja iz opkoljenog grada, prema sljedećem rasporedu:

10 sati sveta misa za poginule i nestale hrvatske branitelje u crkvi Sv. Antuna Padovanskog,

11 sati polaganje vijenaca kod Spomen-ploče proboja u Hrvatskoj Kostajnici (Ratka Djetelića 6).

LEKENIK – Narodna knjižnica i čitaonica Lekenik (nositelj projekta) uz Općinu Lekenik, Udrugu PET PLUS i Agenciju Lokalne demokracije Sisak pozivaju Vas na završnu konferenciju povodom predstavljanja rezultata EU projekta “Putujuća knjiga bijelog lopoča”. Konferencija će se održati u utorak, 12.9.2023. u Društvenom domu Lekenik s početkom 18 sati.

Na konferenciji će biti predstavljeni rezultati projekta koji se provodio 24 mjeseca te je imao za cilj poticanje čitanja i čitalačkih kompetencija na području Lekenika i podizanje javne svijesti o važnosti čitanja za osobni razvoj i društvenu integraciju. Projektom je nabavljen bibliobus koji osigurava dostupnost knjige za svih 18 naselja u sastavu općine Lekenik te je provedbom omogućeno sudjelovanje korisnicima na preko 180 besplatnih radionica za razne skupine.

KUTINA – Sljedeće izdanje ”Književnog kompasa Sisačko-moslavačke županije” održat će se već tradicionalno u Kutini. Tribina je na rasporedu u utorak 12. rujna s početkom u 18 sati, u Knjižnici i čitaonici Kutina (Trg kralja Tomislava 17). Ovaj projekt Društva hrvatskih književnika se održava uz potporu Ministarstva kulture i medija RH i Sisačko-moslavačke županije.

Marketing
Marketing
Marketing

Možda vas zanima...

Najave za utorak, 3. listopada

SISAK - Konferenciju za medije organizira ABS Sisak u...

Najave za nedjelju, 2. listopada

SISAK - U spomen na 02. listopad 1839. godine...

Najave za subotu, 30. rujna

SISAK - Kulturno-povijesni centar Sisačko-moslavačke županije u subotu, 30....

Najave za petak, 29. rujna

SISAK - Povodom Svjetskog dana srca koji se svake...