11 C
Sisak
Petak, 1 ožujka, 2024

Otvorena obnovljena ambulanta u Jabukovcu

Datum:

Marketing

Sisačko-moslavačka županija obnovila je zdravstvenu ambulantu u Jabukovcu nedaleko od Petrinje koju je u ponedjeljak svečano otvorio župan Ivan Celjak. Zgrada ambulante, stara više od 60 godina, teško je oštećena u potresu, a u njenu obnovu Sisačko-moslavačka županija uložila je oko 390 tisuća eura.

Župan Celjak istaknuo je kako je ambulanta u Jabukovcu jedan od sedamdesetak objekata koje u ovom trenutku obnavlja Sisačko-moslavačka županija.

„Raduju nas ovakvi projekti, jer sve ovo što radimo, radimo upravo zbog vas. Mi smo svi ovdje u prolazu na našim dužnostima i nastojimo to vrijeme iskoristiti što bolje da unaprijedimo kvalitetu života u svakom dijelu naše županije pa tako i ovdje u Jabukovcu“, istaknuo je u svom obraćanju župan Ivan Celjak.

Ambulanta u Jabukovcu ima više od 400 pacijenata, a obnova ove ambulante puno će značiti tamošnjem stanovništvu, uglavnom starije životne dobi. Cjelovitom obnovom zadržan je postojeći oblik građevine, zgrada je ojačana, a novim pregradnim zidovima osigurana je bolja funkcionalnost objekta.

Župan Celjak tom je prilikom podsjetio na ostale značajne projekte u području zdravstva u nadležnosti Sisačko-moslavačke županije.

„Završili smo ambulante u Jabukovcu, Žažini i Galdovu, uređujemo ambulante u Kratečkom, Capragu, Sunji, Dvoru, pokrenuli smo proces uređenja ambulante u Topolovcu, pripremamo dokumentaciju za sve one ambulante u okviru Doma zdravlja SMŽ koje nisu oštećene u potresu, a koje ćemo u naredno vrijeme obnoviti i modernizirati. U Petrinji se nalaze dvije zgrade Opće bolnice dr. Ivo Pedišić koje također obnavljamo, a upravo u tom krugu oko zgrada bolnice u Petrinji uredili smo zgradu Nature SMŽ, malo niže radimo kuće koje će koristiti naši sugrađani koji su u potresu ostali bez svojih domova, a nakon obnove njihovih kuća tih 57 kuća koje radimo na području Petrinje ulaze u sastav domova umirovljenika. Glina, Sisak i Petrinja, a kasnije Popovača i Kutina, imat će najmodernija umirovljenička naselja u Hrvatskoj“, naglasio je župan.

Možda vas zanima...

Nakon 60 godina izgradnja prve višestambene zgrade u Sunji

Jedna od 36 višestambenih zgrada koje se grade na...

Počele gradnje državnih zgrada u Kutini i Jasenovcu

Potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske, ministar prostornog uređenja, graditeljstva i...

U bolnicu u Popovači i dalje stižu novi liječnici

Neuropsihijatrijska bolnica dr. Ivan Barbot Popovača u posljednje dvije...

Biskup u Viduševcu krstio sedmo dijete obitelji Jurković

Sisački biskup Vlado Košić predvodio je u subotu,24. veljače...