11 C
Sisak
Petak, 1 ožujka, 2024

ŽDO Sisak objavio za što terete ubojicu iz Kanaka – određen mu istražni zatvor

Datum:

Marketing

Županijsko državno odvjetništvo u Sisku je 3. srpnja 2023., po primitku kaznene prijave Policijske uprave sisačko-moslavačke, ispitalo hrvatskog državljanina (1965.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela ubojstva iz članka 110. Kaznenog zakona, šest kaznenih djela ubojstva u pokušaju iz članka 110. u svezi članka 34. KZ-a, kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari iz članka 331. stavak 1. KZ-a i dva kaznena djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom u svezi članka 52. KZ-a, sve u svezi članka 51. KZ-a.

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 58-godišnjak počinio navedena kaznena djela tijekom večernjih sati 1. srpnja 2023., u Capraškim Poljanama, odnosno u cilju da liši života svoje susjede, hicima ispaljenima iz puške nepoznate marke usmrtio žensku osobu i pokušao usmrtiti muškarca, kao i da je hicima ispaljenima iz te puške pokušao usmrtiti još pet osoba.

Osnovano se sumnja da je pristajući ugroziti tjelesni integritet pet osoba, općeopasnom radnjom i sredstvom izazvao opasnost za život i tijelo ljudi, odnosno iz navedene puške ispalio prema njima nepoznat broj hitaca svjestan da ih time može ugroziti, kao i da je požarom (dvije kuće, osobni automobili) izazvao opasnost za život i tijelo ljudi i imovinu većeg opsega.

Osnovano se sumnja da je u svojoj kući neovlašteno posjedovao vatreno oružje i eksplozivne tvari čije je posjedovanje građanima zabranjeno (automatska puška, poluautomatska puška, ručna obrambena bomba).

Županijsko državno odvjetništvo u Sisku je, nakon ispitivanja osumnjičenika, podnijelo sucu istrage Županijskog suda u Sisku prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i radi neometanog odvijanja postupka za kazneno djelo za koje je propisana kazna dugotrajnog zatvora i kod kojeg su okolnosti počinjenja kaznenog djela posebno teške (članak 123. stavak 1. točka 2., 3. i 4. ZKP-a). Sutkinja istrage prihvatila je navedeni prijedlog i osumnjičeniku odredila istražni zatvor po predloženim osnovama.

Kako je poznato, Neđad Fetić – Bracan je u pucnjavi ubio 45-godišnju Ivanu J. koja se u susjedstvo doselila nedavno te je teško ozlijedio još četiri osobe. Još su dvije osobe lakše ozlijeđene prilikom bijega s poprišta, dok je lakše ozlijeđen i jedan vatrogasac prilikom intervencije gašenja požara na kućama i automobilima koje je Neđad podmetnuo.

Možda vas zanima...

Dani sisačkog sporta uz Crvenu jabuku i U-15 nogometnu reprezentaciju

Grad Sisak i Zajednica sportskih udruga Grada Siska ove...

Danas se obilježava Međunarodni dan rijetkih bolesti

'S rijetkima svaki dan, a ne svake prijestupne' slogan...

Na Srednjoj školi Viktorovac Sisak uskoro nova fasada

Počeli su radovi na postavljanju vanjske ovojnice na zgradi...