10 C
Sisak
Subota, 24 veljače, 2024

Vlada, SMŽ i bolnica u Popovači zajedno u adaptaciju i opremanje bolnice za dječju i adolescentsku psihijatriju

Datum:

Marketing

Vlada, Sisačko-moslavačka županija i Neuropsihijatrijska bolnica dr. Ivan Barbot Popovača sklopit će sporazum o financiranju adaptacije i opremanja stacionarnih objekata popovačke bolnice radi obavljanja djelatnosti dječje i adolescentne psihijatrije na lokaciji Ravnik, odlučeno je na ovotjednoj sjednici Vlade RH.

„Adaptacijom i opremanjem objekata bolnice osigurat će se uvjeti za organizaciju i djelatnost dječje i adolescentne psihijatrije stacionarnog tipa te na taj način dati podrška Sisačko-moslavačkoj županiji za unapređenje kvalitete zdravstvene zaštite djece i adolescenata sa poremećajima mentalnog zdravlja. Financijska sredstva osigurana su državnim proračunom za 2023. i projekcijama za 2024. i 2025. godinu“, rekao je na 224. sjednici Vlade ministar zdravstva Vili Beroš.

224 – 9

Na posljednjoj sjednici Vlade, potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved govoreći o revitalizaciji Sisačko-moslavačke županije, izdvojio je obnovu zdravstvenih ustanova kod kojih je ugovoren 21 projekt u vrijednosti 54 milijuna i 300 tisuća eura. Istaknuo je kako je završena obnova 6 objekata zdravstvenih ustanova, a gradi se nova zgrada Doma zdravlja u Petrinji.

„S ciljem pružanja kvalitetnije zdravstvene usluge i podizanja razine zdravstvene skrbi u Sisačko-moslavačkoj županiji dostavljena je najmodernija oprema za zdravstvene ustanove u vrijednosti 7 milijuna i 780 tisuća eura koja je financirana sredstvima Fonda solidarnosti, a dio opreme je već u uporabi“, dodao je Medved.

foto: screenshot / Youtube kanal Vlada RH

Možda vas zanima...

Županija uvodi nove nove turističke bespovratne potpore

Sisačko-moslavačka županija za 2024. godinu uvodi nove bespovratne potpore...

Ministar Bačić i župan Celjak potpisali odluke o preuzimanju predmeta državne imovine

Ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić...

Preventivne aktivnosti policije u sklopu kampanje „WEB HEROJ“

U razdoblju od 23. siječnja do 20. veljače, u...

Održani 23. dani meda “Zlatna pčela” u Topuskom

Zamjenik župana Mihael Jurić je u prostoru restorana „Petrova...