26 C
Sisak
Ponedjeljak, 2 listopada, 2023

Temeljita obnova Starog mosta vrijedna je 6,5 milijuna eura

Datum:

Marketing

Grad Sisak iskoristit će obnovu Starog mosta od posljedice potresa kao priliku za temeljitu i sveobuhvatnu rekonstrukciju, što će, rekla je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček, omogućiti još 89 godina normalnog korištenja mosta za promet.

Konstrukcijska obnova mosta bit će gotova do kraja lipnja, a radovi na rekonstrukciji cijelog mosta nastaviti će se tijekom ljeta. Izvođač i stručni nadzor nadaju se da će vremenske prilike omogućiti intenzivno izvođenje radova, koji ovise o padalinama, ali i o vodostaju Kupe. Izvođač radova na Starom mostu je karlovačka tvrtka Vacon d.o.o., a ugovorena vrijednost obnove je 6,5 milijuna eura. 

“Ono što je najvažnije za građane Siska je da poslove radi kvalificirana i kompetentna tvrtka. Uvedene su dvije smjene i na mostu rade sposobni radnici s iskustvom na sličnim projektima. Projekt je financiran iz Fonda solidarnosti EU, kao i sve prometnice koje se trenutno rade u Gradu Sisku osim Mosta Gromova koji već pola desetljeća popravlja državna tvrtka Hrvatske ceste, te novog Odranskog mosta za koji je pitanje tko su uopće izvođači”, objasnila je Ikić Baniček.

Grad Sisak u suradnji s Auto prometom d.o.o. organizirao je dodatnu autobusnu liniju za sve učenike i građane koji trebaju s desne obale Kupe prijeći u centar grada i ta linija zadovoljava sve potrebe pješaka koji su do sada prelazili Kupu preko Starog mosta u vrijeme najveće jutarnje gužve. Osim toga Auto promet ne naplaćuje korištenje javnog autobusnog prijevoza putnicima koji ulaze na stanici u Strossmayerovoj ulici u blizini mosta u smjeru centra, kao ni vožnju do te stanice.

Marketing
Marketing
Marketing

Možda vas zanima...

Održana prezentacija stambenih objekata POS-a u Sisku

Za obitelji koje se nalaze na revidiranoj listi reda...

HDZ SMŽ o ukidanju prireza, a evo i koliko će građani uštedjeti

Nakon saborskog usvajanja paketa poreznih zakona, čelnici HDZ-a Sisačko-moslavačke...

Veleposlanik Australije posjetio Sisak

Gradonačelnica Kristina Ikić Baniček primila je u nastupni posjet...

Rotary klub Sisak obiježava Dan srca na Ciglarskoj grabi

Rotary klub Sisak i ove godine organizira akciju Dan...