26 C
Sisak
Ponedjeljak, 2 listopada, 2023

GEJMOMANIJA: Prvi sajam video igara 7. lipnja u Sisku

Datum:

Marketing

Tehnička škola Sisak u suradnji sa Sisačko-moslavačkom županijom organizira Gejmomaniju, inovativno događanje koje slavi mlade talente i predstavlja nove mogućnosti u industriji video igara.

Prvi sajam video igara – Gejmomanija održat će se u hotelu Panonija, 7. lipnja 2023., od 9:30 do 17 sati.

Događanje je organizirano kao dio projektnih aktivnosti projekta “Regionalni centar kompetentnosti u SMŽ – prema novim i inovativnim znanjima i vještinama”, uz podršku Sisačko-moslavačke županije.

Gejmomanija je jedinstvena prilika za upoznavanje svijeta video igara, s fokusom na praktične radove učenika Tehničke škole Sisak. Ovaj sajam video igara predstavit će tvrtke i ustanove iz industrije video igara, a posjetitelji će moći pogledati i isprobati opremu za video igre. Oni koji su se na vrijeme prijavili moći će zaigrati poznate naslove i osvojiti vrijedne nagrade, a očekuje nas i zanimljiv kviz znanja s dodatnim prilikama za osvajanje nagrada.

„Tehnička škola Sisak je prva škola u Hrvatskoj koja je uvela program Tehničar za razvoj video igara. Ove godine, prvi maturanti ovog smjera izlaze na tržište rada i na sajmu će imati priliku predstaviti svoje vlastite videoigre koje su kreirali.“, istaknuo je ravnatelj Tehničke škole, Davor Malović.

Pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, šport, mlade i civilno društvo, Robertina Štajdohar, podsjetila je da je u izgradnji i Učenički dom, koji je također veliki zamašnjak Regionalnom centru kompetentnosti Tehničke škole Sisak, jer će na taj način i oni koji su izvan Sisačko-moslavačke županije imati mogućnosti doći u Sisak i obrazovati se u suvremenim zanimanjima.

“Ovo je izvanredna prilika da se predstavi novi smjer i potaknu potencijalni budući učenici Tehničke škole Sisak na razmišljanje o mogućnostima koje su im na raspolaganju nakon završetka srednje škole. Pored toga, Algebra će prisutnima predstaviti svoj novi preddiplomski studij, dok će Poslovno učilište Zagreb govoriti o poslovnim aspektima gaming industrije. Svi su pozvani da se pridruže ovom uzbudljivom događaju, upoznaju se s najnovijim trendovima u industriji video igara i Regionalnim centrom kompetentnosti Tehničke škole Sisak.” – rekla je Štajdohar.

 

Marketing
Marketing
Marketing

Možda vas zanima...

Održana prezentacija stambenih objekata POS-a u Sisku

Za obitelji koje se nalaze na revidiranoj listi reda...

HDZ SMŽ o ukidanju prireza, a evo i koliko će građani uštedjeti

Nakon saborskog usvajanja paketa poreznih zakona, čelnici HDZ-a Sisačko-moslavačke...

Veleposlanik Australije posjetio Sisak

Gradonačelnica Kristina Ikić Baniček primila je u nastupni posjet...

Rotary klub Sisak obiježava Dan srca na Ciglarskoj grabi

Rotary klub Sisak i ove godine organizira akciju Dan...