21 C
Sisak
Subota, 13 travnja, 2024

Županija obnavlja zgradu HGK u Kranjčevićevoj

Datum:

Marketing

Sisačko-moslavačka županija pokrenula je obnovu zgrade javne namjene unutar kulturno-povijesne cjeline grada Siska u Kranjčevićevoj ulici 16 koju je prije potresa koristila Hrvatska gospodarska komora-Županijska komora Sisak.

Radove cjelovite obnove obišao je u četvrtak župan Ivan Celjak sa suradnicima te pročelnicom Konzervatorskog odjela u Sisku Ivanom Miletić Čakširan i predsjednikom HGK-Županijske komore Sisak Tihomirom Babićem. Župan Celjak istaknuo je kako se završetak radova očekuje do kraja ove godine.

„Do sada su ojačani temelji, provedeni su radovi hidroizolacije, ojačani su konstruktivni temelji koji se nalaze u podrumu i prizemlju, izvodit će se i elementi energetske obnove, mijenjat će se krovište, bit će postavljen potpuno novi krov s metalnom konstrukcijom slično kao i na zgradi Gimnazije Sisak. Zgradu će nakon obnove koristiti Sisačko-moslavačka županija, Ministarstvo kulture i medija te Hrvatska gospodarska komora-Županijska komora Sisak“, rekao je župan Celjak.

Vrijednost radova je oko 1,7 milijuna eura, a financiraju se iz Fonda solidarnosti EU putem Ministarstva kulture i medija.

„Zgrada je bila znatno oštećena u potresu, napravljena je projektna dokumentacija koja je predvidjela način sanacije i protupotresnog ojačanja kako bi zgrada bila sigurna. Paralelno se radi na cjelovitoj obnovi koja će uključiti sve ono što je danas nužno, od energetske obnove do pristupačnosti osobama s invaliditetom“, istaknula je pročelnica Miletić Čakširan.

Predsjednik HGK-ŽK Sisak Tihomir Babić dodao je kako zgrada u Ulici S.S. Kranjčevića 16 predstavlja jednu od reprezentativnih zgrada u gradu Sisku, a Hrvatska gospodarska komora ustupila je Sisačko-moslavačkoj županiji veći dio zgrade na korištenje.

 

Možda vas zanima...

Nova oprema za HGSS Novska

Župan Ivan Celjak je u sjedištu Županije s pročelnikom...

Sisak izložbom na Korzu obilježava 40 godina rođenja prve bebe iz in vitro oplodnje

Na sisačkom Korzu postavljena je izložba ''Zašto baš mi''...

Pogledajte gdje se nalazi Vaše biračko mjesto za predstojeće parlamentarne izbore

Određena su biračka mjesta za parlamentarne izbore koji će...

U subotu akcija “Volim Željezaru”

U subotu, 13. travnja 2024., u 10 sati kod...