5 C
Sisak
Srijeda, 29 studenoga, 2023

GALERIJA: Održan 1. festival srednjih škola SMŽ

Datum:

Marketing

Sisačko-moslavačka županija, u suradnji sa Srednjom školom Viktorovac, organizirala je u petak u Sisku Festival srednjih škola SMŽ na kojem su učenici i profesori srednjih škola iz cijele županije predstavili svoje programe učenicima osmih razreda izosnovnih škola Sisačko-moslavačke županije. U sjajnoj atmosferi, na jednom mjestu te u izravnim susretima s učenicima i profesorima, osmaši su dobili sve potrebne informacije o programima koji ih zanimaju i mogućnostima upisa u srednje škole.

Mladima iz cijele županije pridružio se župan Ivan Celjak koji je istaknuo kako je lijepo vidjeti toliko učenika na jednom mjestu te je zahvalilo učenicima, profesorima i ravnateljima na sudjelovanju na Festivalu srednjih škola SMŽ.

„Ovo je bila prigoda da učenici srednjih škola prezentiraju svoje škole, školske programe i svoja buduća zanimanja. Bila je ovo prigoda i za učenike osmih razreda da saznaju što to u praksi rade učenici srednjih škola i da im ovaj Festival pomogne pri izboru srednje škole i budućeg zanimanja. Festival srednjih škola pokazao se kao izvrsna manifestacija koja će postati tradicionalna“, najavio je župan Celjak.

Župan je dodao kako Sisačko-moslavačka županija, osim ulaganja u obnovu škola, također ulaže i u vrijednu opremu.

„Želimo da učenici naših škola postižu izvrsne rezultate, imaju kvalitetne uvjete za učenje i usvajanje znanja, ali i da profesori imaju što kvalitetnije uvjete za prenošenje znanja našim učenicima“, zaključio je župan Celjak.

Srednjoškolci su na zanimljiv način prezentirali svoje programe pa su tako svi posjetitelji mogli vidjeti što rade budući stolari, frizeri, cvjećari, medicinske sestre i tehničari, fizioterapeuti, tehničari video-igara, vodoinstalateri, slastičari, pekari, operateri na CNC strojevima, gimnazijalci i drugi.

FOTO: SMŽ

 

Marketing
Marketing
Marketing

Možda vas zanima...

Danas zasjeda Županijska skupština

21. sjednica Županijske skupštine Sisačko-moslavačke županije će se održati...

Pod Gradskom vijećnicom pronađeni ostaci rimskih termi

Prilikom obnove Gradske vijećnice u suterenskim prostorijama pronađeni su...