19 C
Sisak
Subota, 3 lipnja, 2023

GALERIJA: U Sisku održan Street food festival i Obrtnički sajam

U organizaciji Obrtničke komore SMŽ u suradnji sa Sisačko-moslavačkom županijom i Turističkom zajednicom Sisačko-moslavačke županije, u Sisku je održan treći po redu Street food festival i Sajam obrtnika.

Na Festivalu, na kojem je sudjelovalo više od 300 obrtnika, predstavljena je etno i gastro ponuda Sisačko-moslavačke županije, a naglasak je bio na autohtonim jelima Moslavine, Banovine i Posavine te na izvornoj moslavačkoj sorti vina škrlet. Osim autohtnoih jela Sisačko-moslavačke županije, bilo je moguće probati i jela gostiju Festivala, odnosno obrtnika koji su došli iz različitih dijelova Hrvatske te time dodatno upotpunili ponudu.

Festival i Sajam obišao je i župan Ivan Celjak koji je naglasio kako su danas u Sisak došli obrtnici iz cijele županije i Hrvatske prezentirati svoje proizvode i specijalitete na zadovoljstvo svih.

“Ovaj festival je prigoda za naše obrtnike koji su možda malo manje vidljivi da prezentiraju svoje tradicionalne proizvode i obrte kojih je sve manje te nam je zaista zadovoljstvo što možemo i na ovaj način pomoći obrtnicima ne samo da prezentiraju svoje proizvode, nego ih i plasiraju na tržište.”, rekao je župan Celjak.

Svi posjetitelji su mogli probati gulaš, krpice sa zeljem, čobanac, posavski lonac, knedle s kestenom te mnoga druga autohtona jela koja oduševljavaju jednostavnošću pripreme, ali i bogatstvom okusa i mirisa. Uz bogatu gastro ponudu, obrtnici su na štandovima imali izložene svoje proizvode koje su posjetitelji mogli i kupiti. Organizatori su pripremili i brojna iznenađenja za djecu.

 

 

Zadnje novosti
Ostale novosti