5 C
Sisak
Srijeda, 29 studenoga, 2023

Uhvaćen krijumčar ljudi

Datum:

Marketing

U utorak, 21. ožujka u poslijepodnevnim satima, na području Gvozda, policijski službenici su tijekom pojačanog postupanja u suzbijanju nezakonitih migracija zaustavili automobil sisačkih registracija koji je prevozio tri strana državljana. Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma vozač je uhićen, a strani državljani su dovedeni u službene prostorije nadležne policijske postaje.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni iz koristoljublja za unaprijed dogovoreni novčani iznos prevozio tri državljana Turske do krajnjeg odredišta. Prema strancima provest će se postupak sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti i Zakonu o strancima.

Daljnjim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni i sredinom ožujka, na isti način na području Vojnića, a po prethodnom dogovoru za određeni novčani iznos do krajnjeg odredišta prevezao tri strana državljana.

Zbog kaznenih djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma protiv osumnjičenog slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Marketing
Marketing
Marketing

Možda vas zanima...

Provale u vikendice na petrinjskom području

Traga se za nepoznatim počiniteljem koji je u razdoblju...

Traga se za mladićem s područja Jasenovca

Policija je objavila kako se traga za osobom čiji...

Dvije provale u vikendice i jedan pokušaj provale u kuću

U razdoblju od 14. listopada do 24. studenog, na...