11 C
Sisak
Petak, 1 ožujka, 2024

Odabran izvođač za spojnu cestu od Odranskog mosta do autoceste – glavni objekt je nadvožnjak od 115 m preko pruge

Datum:

Marketing

Hrvatske ceste odabrale su izvođača radova za izgradnju sjevernog kolnika spojne ceste čvor Sisak – Sisak od km cca 0+000 SC1 do km cca 2+650 SC1. Riječ je o cesti koja će spajati novi Odranski most te autocestu i činiti tako cjelinu, a ujedno biti alternativa sadašnjoj cesti kroz naselja.

Također, ova cesta predviđa i 115 metara veliki nadvožnjak iznad željezničke pruge čime se napokon stvara alternativa čekanju kod željeznničkog stajališta u Stupnu. Ova nova prometnica prelazi dakle iznad pruge. U budućnosti se predviđa kao dvokolnička cesta, s po dva traka, no sada se gradi samo jedan kolnički smjer s dva prometna traka.

Rok za izvođenje radova je 15 mjeseci tako da bi s dovršetkom autoceste trebala biti gotova i spojna cesta. 

Javni natječaj raspisan je još u srpnju prošle godine, no na dokumentaciju se žalila tvrtka Colas, koja je izvođač radova na autocesti. Njihova žalba je na Državnoj komisiji za kontrolu javne nabave i prihvaćena te se natječajna dokumentacija morala mijenjati pa je postupak javne nabave nastavljen u siječnju ove godine. 

U konačnici na natječaj, čija je cijena radova bila procijenjena na 10,869 milijuna eura + PDV (13,586 milijuna eura), pristigle su četiri ponude, uključujući i tvrtke Colas d.o.o.

Kod odabira najpovoljnije ponude gledala se cijena i dužina jamstva radova te je najjeftinija ponuda ujedno i odabrana kao najbolja. Tvrtka Osijek-Koteks je ponudia 13,427 milijuna eura + PDV (16,559 milijuna eura) te je odabrana za izvođača radova s kojom će se, nakon žalbenog roka, ako bude sve u redu i potpisati ugovor. Ponude su iznosile od tih 13,427  do 16,597 milijuna eura + PDV (20,74 milijuna eura) koliko je ponudio Strabag. 

Kako piše u dokumentaciji trenutačno promet u ovom koridoru prolazi postojećim državnim cestama D30 i D36 koje već dulje vrijeme ne zadovoljavaju potrebe suvremenog prometa. Sav promet, lokalni i tranzitni, prolazi kroz niz naselja što je vrlo nepovoljno u pogledu sigurnosti svih sudionika u prometu. Također prisutni su negativni utjecaji na prometni tok i okoliš.

Spojna cesta počinje završetkom kraka 1 čvora „Sisak“ u km cca 1+470. Vođenje trase spojne ceste uvjetovano je prostornim ograničenjima: izgrađenost područja, željeznička pruga, postojeća mreža cesta, rijeka Odra i spoj na postojeću Zagrebačku ulicu (D36) u Sisku.

Do km cca 2+580 (rotor) spojna cesta je projektirana za računsku brzinu 90 km/h.

Spojna cesta sadrži dva raskrižja u razini: „Stupno“ (km cca 0+220 i u km cca 1+570), te spoj u razini (rotor „Staro Pračno“ u km cca 2+580) sa spojem na državnu cestu D36 i nerazvrstanu cestu NC4.

U trasi spojne ceste predviđen je nadvožnjak preko HŽ-a (km cca 2+130). Završetak spojne ceste je u rotoru „Staro Pračno“ u km cca 2+580, odnosno u km cca 0+480 gdje se rotor spaja na postojeću Zagrebačku ulicu u Sisku.

U trupu na spojnoj cesti predviđen je nadvožnjak preko HŽ-a u km cca 2+130 (L=115 m). Nadvožnjak “Preko pruge“ dužine je 115m (s krilima upornjaka), objekt je koncipiran kao višestruka kontinuirana spregnuta (AB-čelik) konstrukcija, preko 4 raspona 25+2×27+25 m.

Možda vas zanima...

Dani sisačkog sporta uz Crvenu jabuku i U-15 nogometnu reprezentaciju

Grad Sisak i Zajednica sportskih udruga Grada Siska ove...

Danas se obilježava Međunarodni dan rijetkih bolesti

'S rijetkima svaki dan, a ne svake prijestupne' slogan...

Na Srednjoj školi Viktorovac Sisak uskoro nova fasada

Počeli su radovi na postavljanju vanjske ovojnice na zgradi...