5 C
Sisak
Srijeda, 29 studenoga, 2023

Radionica vrtlarstva i druženje u KAS-u ovoga četvrtka – pridružite im se

Datum:

Marketing

Posljednji su dani realizacije EU projekta “Godine nisu važne” udruge KAS iz Siska. Tom prilikom udruga organizira radionicu vrtlarstva, te druženje na prostorima udruge KAS, Savska 66 (bivša ORA) u Sisku, u četvrtak 16.3.2023. s početkom u 15 sati. Radionicu će voditi Boris Lemaić, a uređivat će se senzorni vrt udruge. Posjetitelje očekuje i mala zakuska nakon radionice. Udruga KAS poziva sve umirovljenike na ovu vrlo zanimljivu radionicu na kojoj će se puno toga naučiti, te posavjetovati u vezi nadolazećih proljetnih radova u svojim vrtovima.

Ova radionica je jedna od posljednje tri koje će se održati do kraja ožujka. Projekt “Godine nisu važne” održavao se 30 mjeseci na prostoru Sisačko-moslavačke županije a cilj mu je unaprijediti kapacitete organizacija civilnog društva u području aktivnog starenja i povećanja kvalitete života umirovljenika Sisačko-moslavačke županije.

Kroz 30 mjeseci provedbe projekta umirovljenici su sudjelovali na raznim radionicama kao što su predavanja o zdravlju i preventivi bolesti, radionice o psihičkom i mentalnom zdravlju, psihološke pomoći, radionice o važnosti tjelovježbe, radionice socijalnih i emotivnih vještina, radionice o Internet bankarstvu, te rada na računalima, radionice vrtlarstva i aranžiranja cvijeća. Uz dva izleta za umirovljenike, održana su i dva stručna skupa. Umirovljenici su nastavili daljnja druženja koja se i dalje provode kroz kreativne radionice u prostorijama KAS-a u Sisku.

Projekt sufinancira Europska unija iz sredstava Europskog socijalnog fonda u sklopu programa 2014-2020 (85%), te iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (15%), a ukupna vrijednost projekta iznosi 1.082.997,65 kuna

Marketing
Marketing
Marketing

Možda vas zanima...

Danas zasjeda Županijska skupština

21. sjednica Županijske skupštine Sisačko-moslavačke županije će se održati...

Pod Gradskom vijećnicom pronađeni ostaci rimskih termi

Prilikom obnove Gradske vijećnice u suterenskim prostorijama pronađeni su...