10 C
Sisak
Subota, 24 veljače, 2024

Županijska razina Natjecanja „ Čitanjem do zvijezda“

Datum:

Marketing

Osnovna škola Zorke Sever bila je ponosni domaćin županijske razine Natjecanja „Čitanjem do zvijezda“ 8. ožujka 2023. Četrnaesta godina održavanja Nacionalnog kviza ovu je godinu kao temu imala grad London za osnovne škole i New York za srednje škole.

Šest osnovnih i dvije srednje škole s područja Sisačko-moslavačke županije natjecalo se u kvizu znanja kao i u izradi kreativnog uratka na osnovu tri pročitane knjige. Natjecanje koje ne promovira samo ljubav prema čitanju već i znanje i kreativnost, odličan je motivator svima koji vole knjigu, ali i nešto drugačije i pronicljivije. Natjecatelji su čitatelji, istraživači, kreativci i vrsni znalci opće kulture.

Ove godine se na Državno natjecanje u Čakovcu kao najbolji tim plasirao tim OŠ Zorke Sever : Lea Prebeg, Elena Papa i Laura Veseljak u pratnji mentorice knjižničarke Dragane Čubrilo Bila. Na drugom mjestu državni plasman je izborio tim OŠ Josipa Kozarca iz Lipovljana : Lucija Jancetić, Helena Badalić i Lucija Ćosić u pratnji mentorice Melanije Milović.

Dva najbolja kreativna uratka su ona Jana Bijelića iz OŠ Mate Lovraka iz Kutine i Dee Bajević iz OŠ Novska. Izravan plasman na državnu razinu s kreativnim uratkom izborile su Strukovna škola Sisak i Gimnazija Sisak.

Sponzori natjecanja su bili C.I.O.S. Grupa d.o.o. i izdavačke kuće Katarina Zrinski, Školska knjiga i Alfa.

Možda vas zanima...

Star Film Fest traži producenta/icu!

U pripremam za jedanaesto izdanje Star Film Festa, međunarodnog...

Izložba „Striegl povijesni motivi“ u Kulturno-povijesnom centru Sisačko-moslavačke županije

Kulturno-povijesni centar Sisačko-moslavačke županije poziva Vas na otvorenje izložbe...

Otvorene prijave na radionice u okviru projekta “Film očima mladih”

Kino klub Sisak otvorio je prijave na radionice koje...

Naučite snimati filmove uz Planet film i Kino klub Sisak

Predsjednik Kino kluba Sisak Matija Holjevac i voditelj projekta...