19 C
Sisak
Subota, 3 lipnja, 2023

Veliki interes djece za zimsku školu robotike i gaminga u Sisku

Zimske praznike neki su učenici odlučili provesti u stjecanju novih znanja i vještina. Tehnička škola Sisak i ove godine, uz potporu Sisačko-moslavačke županije, tijekom zimskog odmora učenika, organizira 2. Cool School zimsku školu robotike i gaminga koja se održava u RCK-Tehničkoj školi Sisak. Sudjeluje 64 učenika osnovnih škola viših razreda iz Siska i okolice koje je danas posjetio zamjenik župana Mihael Jurić.

„Drugu godinu za redom, zajedno s Tehničkom školom Sisak, organiziramo zimsku školu robotike i gaminga što se pokazalo kao dobar program u kojem naši učenici tijekom zimskih praznika popunjavaju svoje slobodno vrijeme na kvalitetan način. Ponosni smo na naše programe za razvoj videoigara koje imamo u Tehničkoj školi Sisak, ali i Srednjoj školi Novska za što postoji veliki interes mladih. Siguran sam da će dio mladih ljudi koji su danas ovdje pokazati interes i za upisom u Tehničku školu Sisak. Cilj nam je da mladi ostanu na području naše županije“, istaknuo je Jurić.

Cilj ovakvih radionica je poticanje kreativnosti učenika, kritičko razmišljanje i razvoj praktičnih i digitalnih vještina. Na ovaj način učenici se već u osnovnoj školi upoznaju s izradom videoigara i usmjeravaju u područje gaming industrije koja zadnjih godina bilježi najbrži i najveći rast.

(smz.hr)

Zadnje novosti
Ostale novosti