19 C
Sisak
Subota, 3 lipnja, 2023

Odabran izvođač za obnovu sisačke Glazbene škole i vraćanje objekta u izvorno stanje

Sisačka Glazbena škola, tj. zgrada sinagoge na Trgu Ljudevita Posavskog bit će, nakon obnove, vraćena u svoje izvorno stanje, prije preinaka napravljenih nakon 2. Svjetskog rata. To znači da ona neće više biti školski objekt nego “samo” glazbena dvorana, tj. glazbeni auditorij čime će nekadašnja sinagoga imati dostojanstvenu namjenu.

 

Javni natječaj za obnovu i rekonstrukciju zgrade sinagoge raspisan je bio 23. siječnja s rokom dostave ponuda od 31. siječnja.

Procjena vrijednosti radova je 1,184 milijuna eura + PDV.

U roku su pristigle dvije ponude, a kao ekonomski najpovoljnija odabrana je 13. veljače ponuda tvrtke Neving d.o.o. iz Zagreba u iznosu od 4,6 milijuna eura + PDV, odnosno 5,75 milijuna eura s PDV-om.

Drugi ponuditelj, konzorcij sisačkih građevinskih tvrtki predvođen tvrtkom Radanović ponudio je 4,994 milijuna eura + PDV (6,243 mil. eura).

 

Odluka o odabiru (40) glazbena skola sinagoga

 

Predmet nabave je bila Izrada projekta, izvedba radova i projektantski nadzor cjelovite obnove zgrade Glazbene škole Frana Lhotke, po principu  „ključ u ruke“ što znači dužnost ugovaratelja (izvođača), da izvede sve radove i za njih vezane usluge, isporuči i ugradi sve materijale i opremu što uključuje sve usluge projektiranja s istražnim radovima gdje je potrebno, te sve radove uključujući konzervatorsko restauratorske radove i uz njih vezanu opremu potrebnu za cjelovitu obnovu zgrade do potpune funkcionalnosti iste.

Iz Fonda solidarnosti se financira konstruktivna obnova te, po ugovoru, izrada dijela projekta obnove zgrade za konstruktivnu obnovu i izvođenje radova konstruktivne obnove trebaju biti završeni do 15.6.2023. godine, obzirom se odobrenih 1,184 milijuna eura iz Fonda solidarnosti za konstruktivnu obnovu mora utrošiti do kraja lipnja.

Rok za dovršetak svih radova je 10 mjeseci od potpisivanja ugovora.

Glazbena škola bi se trebala ubuduće nalaziti u kompleksu nekadašnje zgrade policijske uprave i zatvora u Rimskoj ulici i Trgu Ljudevita Posavskog. Ponovljeni natječaj za obnovu i preuređenje tog kompleksa još je uvijek u tijeku. Rok za dostavu ponuda je 1. ožujak.

Razlog za poništenje prvog natječaja početkom veljače su prevelike pristigle ponude izvođača. Naime, procjena vrijednosti radova po sistemu “ključ u ruke” je bila 3,202 milijuna eura (24,128 milijuna kuna), a dvije pristigle ponude bile su u iznosu od 13,316 milijuna eura (cca. 100 milijuna kuna) te čak 26,875 milijuna eura (cca. 202 milijuna kuna).

Zadnje novosti
Ostale novosti