17 C
Sisak
Petak, 29 ožujka, 2024

Rukometaši Siska slavili veliku pobjedu u Rugvici

Datum:

Marketing
Susret protiv Siska u redovima Rugvice označen je kao jedan od onih u kojima se nema prava na pogrešan korak. Gotovo 45 minuta stvari na parketu rugvičke dvorane odvijale su se po tom scenariju, da bi se u posljednjoj četvrtini utakmice dogodio neobjašnjiv pad u momčadi trenera Vicića što sisački rukometaši koriste i na kraju slave veliku pobjedu – 28:30, kojom su dodatno potvrdili bodove osvojene u prošlom kolu protiv druge ekipe Nexea.
 
Dobro su domaći rukometaši ušli u utakmicu te su u devetoj minuti imali +5 (7:2). Najbliže čemu su se rukometaši Siska približavali bilo je -2, da bi semafor u 28. minuti pokazivao najvećih +7 (18:11). 
Sisački rukometaši u tim su trenucima boksačkim rječnikom bili na konopcima, no s dva uzastopna gola uspjeli su smanjiti na podnošljivih -5 (18:13).
 
Međutim, korak po korak naši smanjuju prednost te u 48. minuti prvi puta vode – 25:26. Bili su to pokazatelji kasnije presudni trenuci utakmice u kojima je i odlučen pobjednik jer od domaćeg vodstva Rugvice 25:23, Sisak je s pet uzastopnih golova došao do vodstva 25:28, koje nisu ispustili do isteka 60-te minute.
 
Domaćem sastavu nije pomoglo niti devet golova Martina Krizmanića, dok su najbolji strijelci u našim redovima bili Danijel Gnjatić i Matteo Ražić svaki s po šest golova.
 
Ovom pobjedom rukometaši Siska smjestili su se na 7. mjesto ligaškog poretka s osvojenih 14 bodova, jednim manje od šestoplasiranog Đakova i četiri boda manje od petoplasiranog Čakovca.
 
1. HRL SJEVER, 15. KOLO
 
RK RUGVICA – RK SISAK 28:30 (18:13)
 
RK RUGVICA: Hrka, Bačić 4, Borovec 5, Krizmanić 9, Milković 2, Bočkaj 1, Lončar 1, Ježić, Čupić 3, Nikić, Grbeša 1, Stanić, Maćaš 1, Matić 1, Filipović, Šarić. TRENER: Miroslav Vicić
 
RK SISAK: Novinc, Senčar, Devčić, Gnjatić 6, Pijalović 1, Milić, Prišek 5, Ražić 6, Žarković, Huremović, Fritz-Sabljak, Čunčić 3, Balija 4, Pavičić, Paljuši 1, Jurković 4. 
TRENER: Domagoj Orlić
 
U subotu, 18.02. na parket sisačke “Breze” stiže momčad RK Spačva Vinkovci koji su po svemu sudeći izborili povratak u najelitniji rang Hrvatskog rukometa u Paket24 premijer ligu, a naši će dati sve od sebe kako bi odigrali što bolju utakmicu i probati pružiti dobar otpor i moguće iznenađenje. 

Možda vas zanima...

Pretkadetkinje Košarkaškog kluba Sisak pete u Hrvatskoj

Pretkadetkinje Košarkaškog kluba Sisak s omjerom pobjeda i poraza...

KUGLANJE: Pobjeda za kraj i 3. mjesto ŠKK Jedinstva u 2. Hrvatskoj kuglačkoj ligi

U 22., posljednjem, kolu ligaškog natjecanja u 2. Hrvatskoj...

Počela škola stolnog tenisa za učenike – pridružite im se!

U Stolnoteniskom klubu "Siscia" djeluju dvije muške seniorske ekipe...

Rukomet: Porazu unatoč, Siščanima Premijer liga i dalje nadohvat ruke

Rukometaši Siska proteklog vikenda, bodreni brojnom publikom koja je...