20 C
Sisak
Ponedjeljak, 24 lipnja, 2024

Podignuta optužnica za pokušaj iznude protiv sina bivšeg petrinjskog gradonačelnika

Datum:

Marketing
Općinsko državno odvjetništvo u Sisku je 26. siječnja 2023., nakon provedene istrage, podiglo pred Općinskim sudom u Sisku optužnicu protiv dvojice hrvatskih državljana (1979. i 1982.) zbog počinjenog kaznenog djela iznude u pokušaju iz članka 243. stavka 4. u vezi članka 34. Kaznenog zakona, priopćilo je odvjetništvo.
 
Optužnicom se okrivljenike tereti da su u kasnim noćnima satima 9. veljače 2022., u okolici Petrinje, nakon prethodnog dogovora postupili u zajedničkom cilju da se prvookrivljeni 43-godišnjak nepripadno materijalno okoristi. Tereti ih se da su došli do obiteljske kuće hrvatskog državljanina (1994.) i zatekli ga na spavanju. Prvookrivljenog 43-godišnjaka se tereti da je fizički nasrnuo na oštećenika tražeći novac, nakon čega ga je uporabom oružja i opasnog oruđa više puta udario i lakše ga ozlijedio, dok je drugookrivljeni 40-godišnjak pazio na ulazu da netko ne naiđe. Oštećenik je tijekom napada uspio odgurnuti prvookrivljenog 43-godišnjaka i pobjeći iz kuće.
 
Riječ je o Ivanu Dumboviću (1979.), sinu bivšeg gradonačelnika Petrinje Darinka Dumbovića, a koji je zbog ovog slučaja sredinom veljače prošle godine bio i uhićen
- Marketing -

Možda vas zanima...

Krađa torbice na odmorištu autoceste

Traga se za kradljivcem koji je u petak oko...

​SISAK: Krađa novčanika iz automobila

U utorak, 18. lipnja, u poslijepodnevnim satima, nepoznati je...

Dvojicu mladića sumnjiče za krađe, ali i za posjedovanje 17,5 kg eksploziva i raketnog bacača

Sisački policajci dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvije mlađe...