14 C
Sisak
Nedjelja, 3 ožujka, 2024

Završena obnova Srednje škole Viktorovac

Datum:

Marketing

Sisačko-moslavački župan Ivan Celjak je sa suradnicima posjetio Srednju školu Viktorovac, gdje su završeni radovi na sanaciji sjeverozapadnog dijela školske zgrade, drugog dijela kompletne obnove škole koja osposobljava učenike u zanimanjima kuhar, konobar, prodavač, frizer, medicinska sestra opće njege/medicinski tehničar opće njege i farmaceutski tehničar.

„Obnovili smo i Srednju školu Viktorovac. To je najveća srednja škola u Sisačko-moslavačkoj županiji, koja broji oko 500 učenika i zapošljava 65 radnika. 2021. godine obnovili smo sjeverozapadni dio Škole, u vrijednosti od 185 000 € i na taj način omogućili učenicima da neometano pohađaju nastavu. U prosincu (2022.) smo obnovili i drugi dio SŠ Viktorovac, u kojem se nalaze sportska dvorana, kabineti, multifunkcionalna dvorana, knjižnica s galerijom i sanitarni čvorovi. Vrlo smo zadovoljni što smo omogućili učenicima neometano pohađanje nastave na početku drugog polugodišta. Vrijednost ovih radova je
292 000 €,“ rekao je u ovoj prigodi župan Ivan Celjak.

Sanacija sjeverozapadnog dijela škole koja je obuhvatila ojačanje oštećenih temelja, zidova i stupova FRCM sustavom i torketiranjem, sanaciju svih pukotina na zidovima i stupovima, sanaciju oštećenih stropnih konstrukcija te izradu novih podnih konstrukcija u učionicama, kabinetima i dvorani, sanaciju sanitarnih čvorova te završne radove na estetskom uređenju obnovljenog dijela zgrade.

Ravnateljica Srednje škole Viktorovac, Koraljka Porić, vrlo je zadovoljna i provedbom i rezultatima ove obnove: „ Obnova nam znači jako puno, u prvom redu što je prepoznata potreba i što smo mi u par mjeseci odista počeli s normalnim radom, a drugo je značajno što ovo nisu samo kozmetički radovi, nego je zgrada veća. Sigurnost boravka u ovoj školi je puno veća, a naravno da je u jednom lijepom prostoru ugodnije raditi.“

Njeno zadovoljstvo dijele i učenici, rekla je Nea Buinac, učenica 3. razreda, smjer Farmaceutski tehničar: „Jako sam sretna što napokon imamo naš laboratorij u kojem se mogu odvijati vježbe i također sportska dvorana, jer smo se snalazili na različite načine.”

Obnova Srednje škole Viktorovac je jedan dio opće obnove školskih objekata u vlasništvu SMŽ na području grada Siska. Župan Celjak je kao jedan od prioriteta svog mandata zacrtao upravo vraćanje školskih objekata svrsi i time zadržavanje učenika i posljedično njihovih obitelji u SMŽ.

Možda vas zanima...

U Novskoj za rođenje trećeg djeteta 10 tisuća eura

Novljansko Gradsko vijeće donijelo je odluku kojom se podižu...

Država ipak ostaje u Petrokemiji

Vlada je na zatvorenom dijelu jučerašnje sjednice odobrila Centru...

Nakon 60 godina izgradnja prve višestambene zgrade u Sunji

Jedna od 36 višestambenih zgrada koje se grade na...

Počele gradnje državnih zgrada u Kutini i Jasenovcu

Potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske, ministar prostornog uređenja, graditeljstva i...