22 C
Sisak
Četvrtak, 23 ožujka, 2023

Seizmička snimanja zbog istraživanja geotermalnog potencijala na području Siska

- Marketing-spot_imgspot_img

Agencija za ugljikovodike za četvrtak, 26. siječanj, najavljuje početak „geofizičkih radova u sklopu snimanja 2D seizmike, a u svrhu istraživanja geotermalnog potencijala na području grada Siska“. Ekipe koje je Agencija za ugljikovodike angažirala za obavljanje ovih istraživanja već su na terenu i obavljaju iskolčenje i postavljanje oznaka sa zastavicama, koje će, nakon snimanja, biti uklonjene.

Najavljena mjerenja obavljat će se vozilima koja će emitirati valove, koji se pri povratku na površinu zemlje mjere. Iz Agencije za ugljikovodike najavljuju da bi ova faza snimanja mogla trajati desetak dana na području između Moščenice, Preloščice i Capraga. Ovo je dio aktivnosti koje će se provoditi do ožujka financirano iz NPOO.

U priopćenju Agencija navodi i da će se “eventualne štete koje nastanu uslijed seizmičkih mjerenja procijeniti odmah nakon završetka radova o čemu će vlasnici/korisnici zemljišta biti na vrijeme obaviješteni. Odštetni zahtjevi biti će dostavljeni svim vlasnicima/korisnicima zemljišta.“

Iz Agencije mole građane za razumijevanje i nesmetani rad ekipa – da ne diraju postavljene oznake i geofone na zemljištima, kao i drugu opremu.

Zadnje novosti
Ostale novosti