21 C
Sisak
Subota, 13 travnja, 2024

Seizmička snimanja zbog istraživanja geotermalnog potencijala na području Siska

Datum:

Marketing

Agencija za ugljikovodike za četvrtak, 26. siječanj, najavljuje početak „geofizičkih radova u sklopu snimanja 2D seizmike, a u svrhu istraživanja geotermalnog potencijala na području grada Siska“. Ekipe koje je Agencija za ugljikovodike angažirala za obavljanje ovih istraživanja već su na terenu i obavljaju iskolčenje i postavljanje oznaka sa zastavicama, koje će, nakon snimanja, biti uklonjene.

Najavljena mjerenja obavljat će se vozilima koja će emitirati valove, koji se pri povratku na površinu zemlje mjere. Iz Agencije za ugljikovodike najavljuju da bi ova faza snimanja mogla trajati desetak dana na području između Moščenice, Preloščice i Capraga. Ovo je dio aktivnosti koje će se provoditi do ožujka financirano iz NPOO.

U priopćenju Agencija navodi i da će se “eventualne štete koje nastanu uslijed seizmičkih mjerenja procijeniti odmah nakon završetka radova o čemu će vlasnici/korisnici zemljišta biti na vrijeme obaviješteni. Odštetni zahtjevi biti će dostavljeni svim vlasnicima/korisnicima zemljišta.“

Iz Agencije mole građane za razumijevanje i nesmetani rad ekipa – da ne diraju postavljene oznake i geofone na zemljištima, kao i drugu opremu.

Možda vas zanima...

Nova oprema za HGSS Novska

Župan Ivan Celjak je u sjedištu Županije s pročelnikom...

Sisak izložbom na Korzu obilježava 40 godina rođenja prve bebe iz in vitro oplodnje

Na sisačkom Korzu postavljena je izložba ''Zašto baš mi''...

Pogledajte gdje se nalazi Vaše biračko mjesto za predstojeće parlamentarne izbore

Određena su biračka mjesta za parlamentarne izbore koji će...

U subotu akcija “Volim Željezaru”

U subotu, 13. travnja 2024., u 10 sati kod...