20 C
Sisak
Ponedjeljak, 24 lipnja, 2024

Pritvor Rumunju zbog krijumčarenja ljudi

Datum:

Marketing

Općinsko državno odvjetništvo u Sisku je 20. siječnja 2023., po primitku kaznene prijave Policijske uprave sisačko-moslavačke, ispitalo osumnjičenog rumunjskog državljanina (1981.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma iz članka 326. stavka 1. Kaznenog zakona.

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 42-godišnjak 19. siječnja 2023., u okolici Petrinje, postupajući prema uputama nepoznatog organizatora krijumčarenja ljudi, postupio kako bi se okoristio za 800,00 eura, odnosno u osobni automobil preuzeo više stranih državljana znajući da se oni nezakonito nalaze na teritoriju Republike Hrvatske. Osnovano se sumnja da ih je prevozio prema Zagrebu, ali ga je policija zaustavila u mjestu Gora.

Nakon provedenog ispitivanja, sucu istrage nadležnog suda je predloženo da se protiv osumnjičenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti od bijega (članak 123. stavak 1. točka 1. Zakona o kaznenom postupku) što je sudac istrage prihvatio i osumnjičeniku odredio istražni zatvor iz predložene osnove.

- Marketing -

Možda vas zanima...

Krađa torbice na odmorištu autoceste

Traga se za kradljivcem koji je u petak oko...

​SISAK: Krađa novčanika iz automobila

U utorak, 18. lipnja, u poslijepodnevnim satima, nepoznati je...

Dvojicu mladića sumnjiče za krađe, ali i za posjedovanje 17,5 kg eksploziva i raketnog bacača

Sisački policajci dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvije mlađe...