15 C
Sisak
Ponedjeljak, 15 travnja, 2024

Podignuta optužnica protiv muškarca za ubojstvo 89-godišnjeg djeda

Datum:

Marketing

Županijsko državno odvjetništvo u Sisku je 16. siječnja 2023., nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Sisku optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1993.) zbog počinjenog kaznenog djela teškog ubojstva.

Okrivljenog 29-godišnjaka (nalazi se u zatvorskoj ustanovi) se tereti da je neutvrđenog dana u prosincu 2019. godine, u obiteljskoj kući u okolici Gline, tijekom verbalnog sukoba sa svojim djedom, 89-godišnjim hrvatskim državljaninom; koji je bio visoke životne dobi, lošeg zdravstvenog stanja i slabije fizičke građe; postupio s namjerom da ga usmrti, odnosno većom metalnom posudom mu zadao najmanje jedan udarac u predjelu glave, uslijed čega je djed odmah preminuo od zadobivene ozljede glave.

Riječ je o slučaju ubojstva Miloša Niševića iz Roviške , a za što je u listopadu prošle godine, gotovo dvije godine od nestanka djeda mu, osumnjičen Aleksandar Nišević.

Policija je u listopadu lani objavila kako je, u sklopu kriminalističkog istraživanja koje je započeto dana 28. prosinca 2019. godine, kada je Policijska uprava SMŽ zaprimila prijavu nestanka tada 89-godišnjeg muškarca s glinskog područja, do rujna ove godine, poduzeto bilo niz operativnih mjera, dokaznih radnji i vještačenja, kroz koje je utvrđeno kako postoji osnovana sumnja da je 29-godišnjak, točno neutvrđenog dana, u razdoblju od 16. do 19. prosinca 2019. godine, došao do obiteljske kuće u mjesto Roviška u kojoj je boravio 89-godišnjak, gdje je nakon verbalnog sukoba, u namjeri da ga ubije, podesnim predmetom zadao više udaraca 89-godišnjem muškarcu, koji je zbog svoje ranjive životne dobi od zadobivenih ozljeda preminuo.

Osumnjičeni je potom u cilju prikrivanja izvršenja kaznenog djela, beživotno tijelo 89-godišnjaka sakrio u obližnjoj šumi, a dijelovi tijela i odjeće žrtve su krajem prosinca prošle godine, pronađeni i izuzeti u sklopu očevida.

Protiv osumnjičenog 29-godišnjaka je tada Županijskom državnom odvjetništvu u Sisku podnesena kaznena prijava, a ŽDO je 16. siječnja podignuo i optužnicu.

Nestanak 89-godišnjeg Miloša Niševića iz sela Roviška, na glinskom području, je policiji prijavljen krajem prosinca 2019. godine. Iako su policajci vrlo brzo posumnjali da bi s njegovim nestankom neke veze mogao imati njegov unuk Aleksandar Nišević, koji je policiji otprije bio poznat zbog raznih kaznenih djela, nedostajali su dokazi da ga se poveže s time.

Aleksandar Nišević u žižu javnosti došao je u srpnju 2021. godine kada je u Splitu iz čista mira napao dvije žene, na odvojenim lokacijama, te ih pokušao usmrtiti. Za to je kasnije osuđen na 11 godina zatvora, a policija je tada postala još uvjerenija u njegovu vezu s nestankom 89-godišnjeg Miloša. 

Veliki korak naprijed u istrazi omogućilo je pronalaženje ostataka tijela nesretnog Miloša Niševića u prosincu 2021. godine te su u konačnici policijski istražitelji prikupili dovoljno dokaza da protiv Aleksandra podignu kaznenu prijavu za teško ubojstvo. 

Možda vas zanima...

15 dana zatvora nepopravljivom vozaču

U četvrtak, 11. travnja oko 11 sati u ulici...

Krađa bicikla na sisačkom području

U srijedu, 10. travnja, nepoznati je počinitelj na Trgu...

Iz kuće u koju je provaljeno ukradena motorna pila

Traga se za nepoznatim počiniteljem koji je u srijedu,...

Sa sisačkog gradilišta ukrali 2000 eura vrijedan alat

Traga se za nepoznatim počiniteljem koji je s ponedjeljka...