24 C
Sisak
Ponedjeljak, 24 lipnja, 2024

Obnavljaju se županijski objekti na području Siska

Datum:

Marketing

Na području grada Siska otvoren je velik broj gradilišta obnove na infrastrukturi i objektima javne namjene i koji se provode u organizaciji Sisačko-moslavačke županije. pri tome Županija koristi sve dostupne izvore financiranja, sredstva EU, Vlade RH i vlastita sredstva za obnovu i gradnju i na području Siska.

Među objektima koji se obnavljaju su zgrada Gimnazije, radi se na prenamjeni stare matične zgrade današnje Strukovne škole, u kojoj Županija gradi prvi učenički dom u Sisku, te obnavlja zapadno krilo zgrade koja uključuje i sportsku dvoranu Srednje škole Viktorovac.

Jedno od najuočljivijih gradilišta je obnova i prenamjena zgrade bivše vojarne na desnoj obali Kupe, u Lađarskoj ulici u Sisku, koja će, kad radovi budu dovršeni, “udomiti” Regionalni centar kompetentnosti, još jedan županijski projekt, koji će visoko podići razinu obrazovanja i našim učenicima omogućiti usavršavanja i učenja na najmodernijim strojevima i opremi.

Pred završetkom su radovi na obnovi Doma za starije i nemoćne osobe Sisak, za koji Županija najavljuje i velika proširenja kapaciteta, kupnjom nove zgrade u naselju Caprag i planovima za širenje djelatnosti.

Županijska Opća bolnica „Dr. Ivo Pedišić“ Sisak doživjela je promjene na bolje. Nakon uspješne organizacije i neprekinutog rada u teškim uvjetima nakon potresa, obnavljaju se i oštećeni, što potresom, što samim protokom vremena, bolnički objekti.

Tako će u potpunosti biti obnovljena zgrada „Stare interne“, izvorna zgrada sisačke bolnice, a u tijeku su i radovi na obnovi „Nove interne“, Pedijatrije te Odjela za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju, popularnog „Jodnog lječilišta“ koje je godinama tražilo ulaganja. U obnovi je i zgrada bolnice u Petrinji.

Sisačko-moslavačka županija završila je uređenje zgrade Zavoda za javno zdravstvo u Sisku, a gotovo pored nje, Siščani vide kako dobrim tempom napreduju i radovi na zgradi u Tomislavovoj ulici gdje će uz braniteljske udruge biti smješten i Kulturno-povijesni centar Sisačko-moslavačke županije.

- Marketing -

Možda vas zanima...

SMŽ ima najveći rast turističkih noćenja u postotku, ali još ima mjesta za napredak

Virovitičko-podravska županija bilježi najveći rast turističkih dolazaka u prvih...

Predstavljen projekt izgradnje studentskog doma u Petrinji

Zamjenik župana Mihael Jurić je u prostoru Učiteljskog fakulteta...

Među najuspješnijima u dm-ovoj akciji Zeleni korak i učenici Područnih škola Zbjegovača i  Češko selo

Učenici Područne škole Zbjegovača (Banova Jaruga) i Područne škole...

Županija treću godinu zaredom osigurava besplatno ljetovanje za učenike četvrtih razreda

Potpisivanjem sporazuma o međusobnoj suradnji u prostoru Kulturno-povijesnog centra...