11 C
Sisak
Petak, 1 ožujka, 2024

Dogovorio prodaju s nepoznatom osobom i ostao bez novaca

Datum:

Marketing

Policiji u Sisku je prijavljena računalna prijevara počinjena na štetu 56-godišnjaka. Putem WhatsApp aplikacije javila mu se nepoznata osoba koja mu je nakon dogovora oko kupnje poslala link za plaćanje i navela ga da upiše podatke s kartice tekućeg računa. Nakon što je dao tražene podatke primijetio je da mu s računa nedostaje novac i shvatio je da je prevaren.

Policija traga za počiniteljem, protiv kojeg će biti podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Policija ponovo upozorava građane na opasnost davanja osobnih i financijskih podataka nepoznatim osobama.

Počinitelji, u komunikaciji s oštećenim osobama, najčešće koriste mobilnu aplikaciju WhatsApp putem koje prosljeđuju poveznice phishing/lažiranih mrežnih stranica trgovačkih društava koja se bave dostavom robe.

Na taj način prikupljaju osobne podatke i podatke o bankovnim karticama te CVV broju kartice i potom kasnije zadaju neovlaštene transakcije na raznim internetskim prodajnim mjestima u inozemstvu.

Navedeni napadi su učestali te policija upozorava građane na opasnost davanja osobnih i financijskih podataka nepoznatim osobama.

“Pozivamo vas na dodatan oprez, a ukoliko se smatrate oštećenima, savjetujemo da prijavu podnesete u policijskoj postaji na čijem postajnom području imate prebivalište.” – poručuju iz MUP-a.

Možda vas zanima...

Četvorka pokušala provaliti u kuću

Zbog teške krađe u pokušaju, policijski su službenici dovršili...

Skinuo i ukrao krovnu građu i crijep

Policijski službenici Policijske postaje Petrinja su dovršili kriminalističko istraživanje...

Smrtno stradala prilikom spaljivanja granja

U utorak, 27. veljače u mjestu Mustafina Klada, općina...