1 C
Sisak
Subota, 28 siječnja, 2023

Dogovorio prodaju s nepoznatom osobom i ostao bez novaca

- Marketing-spot_imgspot_img

Policiji u Sisku je prijavljena računalna prijevara počinjena na štetu 56-godišnjaka. Putem WhatsApp aplikacije javila mu se nepoznata osoba koja mu je nakon dogovora oko kupnje poslala link za plaćanje i navela ga da upiše podatke s kartice tekućeg računa. Nakon što je dao tražene podatke primijetio je da mu s računa nedostaje novac i shvatio je da je prevaren.

Policija traga za počiniteljem, protiv kojeg će biti podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Policija ponovo upozorava građane na opasnost davanja osobnih i financijskih podataka nepoznatim osobama.

Počinitelji, u komunikaciji s oštećenim osobama, najčešće koriste mobilnu aplikaciju WhatsApp putem koje prosljeđuju poveznice phishing/lažiranih mrežnih stranica trgovačkih društava koja se bave dostavom robe.

Na taj način prikupljaju osobne podatke i podatke o bankovnim karticama te CVV broju kartice i potom kasnije zadaju neovlaštene transakcije na raznim internetskim prodajnim mjestima u inozemstvu.

Navedeni napadi su učestali te policija upozorava građane na opasnost davanja osobnih i financijskih podataka nepoznatim osobama.

“Pozivamo vas na dodatan oprez, a ukoliko se smatrate oštećenima, savjetujemo da prijavu podnesete u policijskoj postaji na čijem postajnom području imate prebivalište.” – poručuju iz MUP-a.

Zadnje novosti
Ostale novosti