12 C
Sisak
Subota, 13 travnja, 2024

Zemljište na Zelenom Brijegu mladim višečlanim obiteljima uz popust do 50 posto – pogledajte parcele

Datum:

Marketing

Gradonačelnica Kristina Ikić Baniček raspisala je Javni poziv za osnivanje prava građenja na 19 gradskih građevinskih parcela na Zelenom Brijegu u svrhu poticanja stambenog zbrinjavanja mladih obitelji. Siščani, ali i doseljenici u Sisak, mlađi od 45 godina mogu u dugoročni najam bez velikog troška dobiti građevinske parcele komunalno spremne za gradnju obiteljskog doma.

Preuzimanjem parcele korisnici imaju obvezu plaćanja minimalnog mjesečnog najma, te obvezu da u roku od jedne godine od dana zaključivanja ugovora zatraže građevinsku dozvolu te u daljnjem roku od dvije godine završe kuću. Nakon četiri godine od dana sklapanja ugovora stječe se i pravo otkupa zemljišta u trajno vlasništvo, no tu opciju ne trebaju iskoristiti ako ne žele. Pogodnost pri najmu i potom kupnji zemljišta će imati svi oni koji na novu adresu stanovanja prijave što veću obitelj jer se za svakog člana obitelji ostvaruje veći popust na iznos najma i kupnje, koju po zakonu određuje sudski vještak. Maksimalni iznos popusta iznosi 50 posto, dakle zemljište će se davati u najam i prodavati u pola cijene.

Rok za podnošenje pisanih ponuda počinje od 5. siječnja 2023. godine, a ponude trebaju biti zaprimljene do 19. siječnja 2023. godine.

Detaljnije o uvjetima Javnog poziva, jamčevini za ozbiljnost ponude, sadržaju ponude, kriterijima za odabir najpovoljnijih ponuditelja mogu se pronaći na

https://sisak.hr/javni-poziv-za-osnivanje-prava-gradenja-u-svrhu-poticanja-stambenog-zbrinjavanja-mladih-obitelji/

Zainteresirani ponuditelji  sve potrebne informacije mogu dobiti u gradskoj upravi, Rimska ulica 26 ili putem telefona 044 510 155.

Možda vas zanima...

Nova oprema za HGSS Novska

Župan Ivan Celjak je u sjedištu Županije s pročelnikom...

Sisak izložbom na Korzu obilježava 40 godina rođenja prve bebe iz in vitro oplodnje

Na sisačkom Korzu postavljena je izložba ''Zašto baš mi''...

Pogledajte gdje se nalazi Vaše biračko mjesto za predstojeće parlamentarne izbore

Određena su biračka mjesta za parlamentarne izbore koji će...

U subotu akcija “Volim Željezaru”

U subotu, 13. travnja 2024., u 10 sati kod...