16 C
Sisak
Utorak, 16 travnja, 2024

Podignute optužnice za pokušaje ubojstva u Vrginmostu i Sisku

Datum:

Marketing

Županijsko državno odvjetništvo u Sisku je 28. prosinca 2022., nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Sisku optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1998.) zbog počinjenog kaznenog djela ubojstva u pokušaju iz članka 110. u svezi članka 34. Kaznenog zakona.

Okrivljenog 24-godišnjaka se tereti da je 18. srpnja 2022. u Vrginmostu, prišao hrvatskoj državljanki (2004.) i istrgnuo joj mobitel iz ruke te hodao uz nju govoreći joj da će joj nauditi, a potom ju je rukom obuhvatio oko vrata i srušio na tlo te stiskao oko vrata, no nije uspio u svojoj namjeri jer su ga u tome spriječili prolaznici.

U optužnici je predloženo da se protiv okrivljenika produlji istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavak 1. točka 3. Zakona o kaznenom postupku) što je optužno vijeće Županijskog suda u Sisku prihvatilo i produljilo okrivljeniku istražni zatvor po navedenoj osnovi.

Županijsko državno odvjetništvo u Sisku je 29. prosinca 2022., nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Sisku optužnicu protiv hrvatske državljanke (1960.) zbog počinjenog kaznenog djela ubojstva u pokušaju iz članka 110. u svezi članka 34. Kaznenog zakona.

Okrivljenu 62-godišnjakinju se tereti da je 6. listopada 2022. u Sisku, nakon verbalnog i fizičkog sukoba sa svojim suprugom (hrvatski državljanin, 1954.), u nakani da ga usmrti, nožem mu nanijela tjelesnu ozljedu (ubodna rana prsnog koša), no u svojoj namjeri nije uspjela jer nož nije ozlijedio vitalne organe žrtve.

U optužnici je predloženo da se protiv okrivljenice produlji istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavak 1. točka 3. Zakona o kaznenom postupku) što je optužno vijeće Županijskog suda u Sisku prihvatilo i okrivljenici produljilo istražni zatvor po navedenoj osnovi.

Možda vas zanima...

Ukrali 600 litara goriva iz spremnika kamiona

U subotu, 13. travnja, na autocesti A3 na odmorištu...

Pokušaj provale u trgovinu i vikendicu

S petka na subotu, 12./13. travnja, na sisačkom području...

15 dana zatvora nepopravljivom vozaču

U četvrtak, 11. travnja oko 11 sati u ulici...

Krađa bicikla na sisačkom području

U srijedu, 10. travnja, nepoznati je počinitelj na Trgu...