15 C
Sisak
Ponedjeljak, 15 travnja, 2024

Izgrađena zamjenska kuća za obitelj iz Stare Drenčine

Datum:

Marketing

Zahvaljujući donaciji Općine Tisno u srijedu je višečlanoj obitelji u Staroj Drenčini predana novosagrađena kuća na mjestu stare oštećene u potresu.

Obitelj je živjela u starijoj kući koja je odmah dobila crvenu naljepnicu. Odmah nakon potresa, kao i mnogi građani Hrvatske, reagirali su i stanovnici Tisnoga te je općina odlučila obnoviti jednu kuću na potresom stradalom području. Nakon kontakta tadašnjeg načelnika Ivana Karina sa sisačkom gradonačelnicom Kristinom Ikić Baniček odluka je pala na ovu peteročlanu obitelj. Skupilo se od donacija gotovo 380.000 kuna, tvrtke su donirale svoje usluge, a općina pokrila razliku do konačnog troška od nešto ispod milijun kuna.

Obitelj Ivane Telebar u Staroj Drenčini 14 su, u pratnji gradonačelnice Kristine Ikić Baniček i zamjenika Marka Kričke, posjetili stoga predstavnici Općine Tisno, predvođeni načelnikom Kristijanom Jarebom, bivšim načelnikom Ivanom Klarinom i predsjednikom Općinskog vijeća Nikšom Pirjakom.

„Došao je i taj dan, da je kuća sada tu, uređena, izgrađena. Mnogi su bili uključeni, i zaposlenici općine su pratili gradnju, tu su bili i mnogi donatori, stručni nadzor je bio volonterski, projektna dokumentacija također. Jedna tvrtka je donirala kompletno rušenje stare kuće i odvoz materijala. Skupili smo preko 370.000 donacija u novcu koji su nas i obvezali da taj projekt izguramo do kraja i evo sad je gotovo. Htjeli smo da obitelj ne provede još jednu zimu u ovom privremenom smještaju i uspjeli smo da Novu godinu dočekaju u svom novom domu. Nadam se da će se boljim tempom nastaviti obnova i u državnoj obnovi.“ – rekao je načelnik Jareb.

Kako su naglasili predstavnici Općine Tisno, nakon posjete obitelji Telebar odmah nakon potresa, uopće nisu dvojili da upravo toj obitelji treba pomoći i izgraditi im novu kuću na mjestu stare nepopravljivo oštećene u potresu.

Peteročlana obitelj Telebar još jednom je zahvalila dobrim ljudima na pomoći u nevolji, što nisu zaboravljeni i što su dobili novi dom. 

U Sisku su od potresa završene do sada 3 zamjenske obiteljske kuće, jednu je obnovila RH u Selima, drugu su obnovili Grad Vrbovec i okolne općine svojom donacijom u Galdovu i treća je u Staroj Drenčini, također obnovljena donatorskim sredstvima.

Možda vas zanima...

Kupljeno novo vozilo za hitnu, uskoro stižu još četiri

U Zavodu za hitnu medicinu Sisačko-moslavačke županije od početka...

Cijeli idući tjedan pojačani nadzor brzine kretanja vozila

U organizaciji mreže prometnih policija država Europe - ROADPOL,...

Sva vrtićka djeca pohađat će školu plivanja na gradskom bazenu

Na gradskom bazenu na Kontrobi traje škola plivanja za...

Nova oprema za HGSS Novska

Župan Ivan Celjak je u sjedištu Županije s pročelnikom...