22 C
Sisak
Četvrtak, 23 ožujka, 2023

Najave za četvrtak, 29. prosinca

- Marketing-spot_imgspot_img

SISAK – Na godišnjicu razornog potresa, u četvrtak 29. prosinca, sisački biskup Vlado Košić predvodit će u pastoralnom centru katedralne župe u Sisku misu zadušnicu za sve poginule, s početkom u 12.19 sati.

SISAK – Predstavljanje knjige psihoterapeutkinje Maje Jakšić „Sve će biti dobro“ održat će se u četvrtak 29. prosinca u 19,30 sati Dvorani sv. Ivana Pavla II. u sisačkom Velikom Kaptolu. U knjizi autorica vrlo jednostavnim, pristupačnim jezikom i nizom primjera iz stvarnog, svakodnevnog života zorno i bez uljepšavanja suočava čitatelje s onim oblicima ponašanja kojima jedni druge ranjavamo i međusobno si slamamo srca. U tekstovima se, tako, progovara o destruktivnim međuljudskim odnosima, o problemima u braku, o izazovima roditeljstva i obiteljskim traumama, o manipulaciji, ovisnosti i zlostavljanju, o gubitku voljenih, a naposljetku i o gubitku sebe… Svakoj toj teškoj temi autorica pristupa sa stajališta psihoterapije, ali i sa stajališta vjere u Boga svjesna, kako sama kaže, da psihoterapija ne može obrisati sve suze – to može jedino Krist koji u potpunosti razumije bol i zna sve o patnji.

PETRINJA – Zastupnik Mosta Nikola Grmoja će sutra (četvrtak) 29.12.2022. provesti u Petrinji na obilježavanju druge obljetnice potresa. U 9 sati sudjelovati će u molitvi i paljenju svijeća na Trgu hrvatskih branitelja ( kod spomen ploče žrtvama potresa) u Petrinji za žrtve potresa. Od 11:30 do 13 sati zastupnik Grmoja sudjelovat će u prosvjedu inicijative Petrinjsko proljeće kod Mosta volontera.

Zadnje novosti
Ostale novosti