9 C
Sisak
Petak, 29 ožujka, 2024

Gradonačelnica primila Siščane koji su se istaknuli tijekom 2022.

Datum:

Marketing

Svake godine gradonačelnica Kristina Ikić Baniček priređuje prijem za osobe koje su se svojim radom i postignućima istaknule u protekloj kalendarskoj godini. Nakon dvije godine pauze zbog pandemijskih ograničenja, ove je vraćen stari dobri običaj i u Gradsku vijećnicu pozvani su pojedinci i predstavnici udruga i klubova koji su obilježili 2022. godinu u Sisku.

„Ovo je jedini blagdanski prijem na koji pozivamo medije jer nam je stalo da se glas o vama pročuje. Vaš rad i vaš doprinos našem gradu je nešto što ga pokreće i stvara razliku i izdiže nas. Hvala vam za vaš trud i vašu stručnost, vašu požrtvovnost i za sve dobro koje unosite u stvari koje radite“, rekla je, obraćajući se uzvanicima, gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

A ovo su Siščanke i Siščani koje je gradonačelnica primila:

MILORAD GALIĆ, otorinolaringolog u Općoj bolnici „Dr. Ivo Pedišić“ Sisak. Portal najdoktor.com devetu godinu za redom objavljuje popis najboljih doktorica i doktora u Hrvatskoj, po izboru pacijenata, a na temelju ukupnog broja ostavljenih komentara . Dr. Galić je, ocijenili su brojni pacijenti, profesionalan, stručan, smiren, razborit, nesebičan i u svakom trenutku dostupan, veliki liječnik i još veći čovjek.

IGOR LISEC, policijski službenik koji je iz Kupe spasio ženu ovoga prosinca. Na Mihanovićevoj obali u Sisku, Igor je iz nabujale rijeke Kupe spasio 82-godišnjakinju od utapanja. Prilikom odlaska na posao, hodajući uz obalu, začuo je ženski glas kako poziva u pomoć, spustio se niz obalu i uočio ženu u rijeci. Bez imalo razmišljanja, ušao je u rijeku, izvukao ju na obalu i pozvao hitnu medicinsku pomoć.

SANJA BASTA iz OŠ 22. lipnja, među najboljim i najuspješnijim odgojno-obrazovnim djelatnicima u Hrvatskoj. Ministarstvo znanosti i obrazovanja, a u povodu obilježavanja Dana učitelja ove godine, nagradilo je Sanju Basta za izniman doprinos kroz održana predavanja, inovativne metode poučavanja, radionice, edukacije, istraživanja, stručne članke i druge obrazovne sadržaje te za unapređenje rada škole.

VESNA MAJDANDŽIĆ iz OŠ „Braća Bobetko“, među najboljim i najuspješnijim odgojno-obrazovnim djelatnicima u Hrvatskoj. Ministarstvo znanosti i obrazovanja, a u povodu obilježavanja Dana učitelja ove godine, nagradilo je Vesnu Majdandžić za izniman stručni doprinos na području mentorstva učenika na natjecanjima, održanim predavanjima, radionicama i edukacijama, objavljenim stručnim člancima, nastavnim materijalima i obrazovnim sadržajima.

MARICA CINK, voditeljica VA L.I.P.E., koje obilježavaju 30 godina uspješnog djelovanja. L.I.P.E. su sisački brand već desetljećima, prepoznate i izvan granica Hrvatske zbog svog posebnog stila u etno glazbi i značajnog doprinosa očuvanju tradicionalne hrvatske glazbe. Počelo je s tradicionalnom pjesmom Posavačko dete, uslijedili su brojni nastupi, snimljeni CD-ovi i video spotovi, spot Zorja moja zorja je dobio međunarodnu glazbenu nagradu, L.I.P.E. je godišnjom nagradom nagradio i Grad Sisak.

IVONA KARATUR, umjetnička voditeljica FA Ivan Goran Kovačić, koji obilježava 70. godina djelovanja. Koncem godine FA Ivan Goran Kovačić organizira godišnji koncert, a nedavno održanim obilježena je i vrijedna obljetnica. Danas ansambl okuplja oko 140 članova u dvije plesne, tamburaškoj, vokalnoj, dvije dječje sekcije i sekciji tradicijskih instrumenata, koji njeguju repertoar plesova i pjesama iz svih dijelova Hrvatske. U dugogodišnjoj povijesti ansambl je dobio vrijedna priznanja i nagrade te doprinosi ugledu i promidžbi Grada Siska.

KRISTINA MULANOVIĆ, voditeljica kazališne skupine Češke besede Sisak, koja ove godine obilježava 15. godina neprekinutog djelovanja. Kazališna skupina svake godine pripremi novu predstavu na češkom jeziku, predstave su dobro primljene kod publike, nagrađivane i na festivalima u konkurenciji kazališnih amatera koji igraju na hrvatskom, a kazališna skupina Češke besede Sisak nosi epitet dragulja u kruni češkog manjinskog kazališta koje u Hrvatskoj djeluje gotovo 150 godina.

MIMA JURAČAK, diplomirala filozofiju i knjižničarstvo, radi u OŠ Braća Bobetko, bavi se pisanjem i ilustracijom. Nakon niza zapaženih rezultata po različitim natječajima dobila je nagradu PROZAK na temelju koje je objavljena njezina zbirka Sitan život. Među mladim prozaicima na domaćoj sceni vjerojatno nema popularnije nagrade od PROZAKA. Mima se bavi temama života u malim mjestima, a Sisak je utjecao na njezinu prozu na dobar način: – Moj Sisak je grad jakih ljudi, prije svega, jer ostajemo tu.

DAVOR KALMAN, predsjednik NK BSK Budaševo. NK BSK Budaševo obilježava 90. obljetnicu. Danas ima 170 članova, među kojima su svi uzrasti od najmlađih do seniora, a imaju i žensku ekipu. Ove godine su krenuli s radovima na uređenju svlačionica na stadionu, u čemu ih podupire i Grad Sisak.

 

Možda vas zanima...

Teška prometna nesreća u Sisku, poginuo mlađi muškarac

Dana 28.03.2024. g. oko 06,50 sati u Sisku, Novoselska...

Tika u suradnji sa sisačkim Merhametom darivala ramazanske pakete

Turska agencija za suradnju i koordinaciju – TIKA donirala...

Sisak uskoro dobiva novu infrastrukturu za poduzetnike – Sisak Hub

Sisak će na jesen dobiti Sisak HUB, suvremeni poduzetnički...

Uskrsna čestitka biskupa Vlade Košića

Vlado Košić, biskup sisački  Uskrsna čestitka Sisak, 25. ožujka 2024. Dragi vjernici, Želeći...