6 C
Sisak
Nedjelja, 3 ožujka, 2024

Otvorena izložba likovnih radova projekta „Rukom pod ruku – faza V“

Datum:

Marketing

U Holandskoj kući je u veseloj atmosferi otvorena izložba likovnih radova učenika s teškoćama u razvoju u kojoj su sudjelovali učenici svih osnovnih škola na području grada Siska koji su uključeni u projekt „Rukom pod ruku – faza V“.

Okupljene učenike, pomoćnike, roditelje i nastavnike pozdravila je voditeljica projekta Sanja Stojaković Aleksić koja je naglasila da je Grad Sisak nositelj ovog EU projekta kojem je ukupna vrijednost 3,2 milijuna kuna, od čega su bespovratna sredstva iz Europskog socijalnog fonda 2,2 milijuna kuna. Milijun kuna za provedbu ovog projekta osigurava Grad Sisak iz svoga proračuna.

Najvažniji način pružanja potpore uključivanju učenika s teškoćama u razvoju u osnovnoškolske odgojno-obrazovne ustanove je zapošljavanje pomoćnika u nastavi. Oni pomažu da se stvore uvjeti za poboljšanje obrazovnih postignuća, uspješniju socijalizaciju i emocionalno funkcioniranje učenika s poteškoćama.

Grad Sisak davno je prepoznao potrebu zapošljavanja pomoćnika u nastavi i sam je krenuo s financiranjem takvog projekta, a prije 8 godina otvorila se mogućnost financiranja iz Europskog socijalnog fonda i otada za te aktivnosti Grad Sisak koristi europska sredstva, a u projekt je trenutno uključeno 84 učenika.

(sisak.hr)

Možda vas zanima...

Promocija knjige “Makadam: Lica koja znam, imena koja sam zaboravio” Ivana Posavca

Promocija knjige fotografskih portreta Ivana Posavca pod nazivom "Makadam:...

U Muzeju predavanja o životu stanovnika Siska i šireg područja u prošlosti

Gradski muzej Sisak u suradnji s Institutom za antropologiju...

Kulturno-povijesni centar SMŽ raspisao natječaj za učenike – “Zavičajna riječ”

Kulturno-povijesni centar Sisačko-moslavačke županije u povodu Međunarodnog dana materinjeg...

Stihovnica Siska posvećena Danijelu Dragojeviću

Sljedeća Stihovnica Siska Matice hrvatske na rasporedu je u...